Der følger en behagelig håndledshviler med tastaturet.

SteelSeries Apex Pro TKL

SteelSeries Apex Pro er blant de aller beste tastaturene som finnes akkurat nå.

av Morten Skeldal Østergaard #Tastatur #SteelSeries
9.3

Man skulle ikke tro at det var så veldig mye mer å utvikle på det tradisjonelle pc-tastaturet, men SteelSeries Apex Pro TKL er beviset på det motsatte.

SteelSeries Apex Pro TKL er tastaturet for deg som gjerne vil kunne tilpasse det etter egne behov. Tastetrykket registreres ved hjelp av magnetiske følere, og du velger selv hvor langt ned tasten skal trykkes før anslaget registreres. Det fungerer som det skal, men er nok mest interessant for folk som driver med dataspill og vil at tastetrykkene skal registreres raskest mulig.

I et tradisjonelt mekanisk tastatur er det to metallkontakter under tasten som må klemmes sammen for at trykket skal registreres. I de såkalte Omnipoint-kontaktene fra SteelSeries er det ingen fysisk kontakt som kan slites. Det betyr at levetiden for tastene er oppgitt til 100 millioner tastetrykk. Det klarte vi dog ikke å teste under testperioden. Rammen som tastene sitter på, er av aluminium og tastaturet virker i det hele tatt som det er kontruert for å virke til evig tid.

Det er også litt spesielt at tastaturet har sin egen skjerm. Det er snakk om en liten OLED-skjerm i øverste høyre hjørne. Med den kan du velge mange av funksjonene som du ellers må inn i tastaturprogrammet for å endre. Menyene på skjermen styres med et lite hjul og en knapp ved siden av skjermen.

På baksiden av Apex Pro TKL finner vi et nettverk av riller, slik at du kan velge på hvilken side av tastaturet ledningen skal komme ut. Det følger også med en behagelig håndleddsstøtte som festes til tastaturet ved hjelp av magneter.

TKL i navnet står for «tenkeyless». Det er ingeniørspråk for at det ikke har et eget talltastatur for regneark og lignende tallarbeider. Har du behov for det, finnes det også en versjon av tastaturet med slike talltaster.


+ Taster med justerbar følsomhet

+ God håndledsstøtte

+ Riller til ledningsføring

Conclusion

SteelSeries Apex Pro er blant de aller beste tastaturene som finnes akkurat nå.

Spesifikasjoner

Merke
SteelSeries
Tilkobling
Kabel
Antall taster
85
Lys i taster
Ja
Kabelengde
1,8 meter