Metallplaten gir fra seg en syngende lyd når tastene treffer den.

Trust Asta GXT 865

Trust Asta er et solid tastatur med farget lys i tastene. Dessverre gir tastene fra seg en irriterende lyd når man skriver.

av #Tastatur #Trust
6.8

Tastene lyser opp i samme øyeblikk som jeg kobler Trust Asta-tastaturet til USB-porten. Det må ikke installeres noe spesielt program for oppsett av belysningen i tastene. Alt gjøres ved hjelp av et eller flere tastetrykk, som skifter mellom mange forskjellige fargeprofiler på lyset.

Du kan til og med opprette dine egne fargeprofiler, der for eksempel snarveistastene i favorittprogrammet er de eneste som lyser opp, mens lyset i alle andre taster er avslått.

Det krever riktignok en del eksperimentering, ettersom den medfølgende veiledningen er svært spartansk, og det er en del tastekombinasjoner som er vanskelige å gjette seg til. Jeg endte med å måtte se en instruksjonsvideo på produsentens hjemmeside for å få det til å fungere. Med litt dyrere tastaturer får du et program som gjør innstillingene for deg.

Står godt på bordet

Et spor på undersiden av Trust Asta sørger for at du kan trekke ut ledningen på den siden som passer best til oppsettet ditt. Det er en god detalj som sørger for at kabelen ikke ligger i veien for andre ting på skrivebordet.

Det er også lagt inn brede gummilister på undersiden og på de to føttene som kan felles ut slik at tastaturet løftes litt i bakkant. Resultatet er et tastatur som står særdeles godt på bordet, uansett hvor aggressivt du hamrer løs på tastene.

Det er imidlertid god grunn til ikke å trykke for hardt på tastene: Tastaturet består nemlig av en lang metallplate som tastene er montert på. Når du trykker hardt på en tast, treffer den platen og gir fra seg en lyd som er slitsom å høre på i lengden. Det er ikke noe problem hvis man spiller spill og bruker hodetelefoner, men lyden begynte å gå meg på nervene da jeg skrev denne testen på tastaturet. Ellers virker tastene gjennomarbeidet og solide, så det er en ergerlig bommert fra produsentens side.

Ellers finnes det ingen medietaster eller lignende, men det ligger en del ekstrafunksjoner i F-tastene øverst. For å få tilgang til dem, må du holde Fn-tasten nede, på samme måte som på en bærbar pc.


+ Solid konstruksjon

+ Smart kabelføring

– Irriterende tastelyd

– Ikke noe innstillingsprogram

Konklusjon

Trust Asta er et solid tastatur med farget lys i tastene. Dessverre gir tastene fra seg en irriterende lyd når man skriver.

Spesifikasjoner

Merke
Trust
Tilkobling
Kabel
Antall taster
104
Lys i taster
Ja
Kabelengde
1,8 meter