CAT S61

CAT S61

Håndverkermobilen fremfor noen! CAT S61 er en robust og kraftig smarttelefon med mengder av spesialfunksjoner for håndverkere og deg som gjerne gjør det selv.

av Martin Haverholm #Telefon #Andre
8.0

Alt ved CAT S61 tyder på at telefonen er designet for å bli brukt av håndverkere og andre som ikke alltid kan pakke telefonen inn i bomull: Rammen er av formstøpt aluminium som gir en ekstra stabil konstruksjon. Baksiden er kledd med gummi slik at telefonen ligger trygt både i en hanskekledd hånd og på glatte overflater. Både utgangen til hodetelefoner og til lading (via USB-C) er dessuten sikret med vanntette lokk.

Det er i det hele tatt mange detaljer ved CAT S61 som bærer preg av at den skal kunne brukes med (arbeids)hansker. Funksjonsknappene på både fronten og sidene er mye større enn på de fleste andre smarttelefoner, samtidig som de føles både presise og robuste. Dessuten finnes det en ekstra knapp på siden som kan programmeres til å gjøre nesten hva du vil – den kan også programmeres til å bruke «push-to-talk», slik at telefonen kan brukes som walkie-talkie.

Noe av det som virkelig får CAT S61 til å skille seg fra andre smarttelefoner, er de mer håndverkerspesifikke funksjonene. Du kan bruke det integrerte infrarøde kameraet til å finne vannrør eller manglende isolering, eller du kan bruke den integrerte laseren til å måle avstander uten målebånd. I tillegg kan du bruke luftmåleren til å sjekke om luftkvaliteten er som den skal, eller om du må lufte ut eller treffe andre tiltak før du begynner å jobbe. Hvis ikke dette er nok, finner du flere nyttige apper via CATs App Toolbox.

Et ekstra ess i ermet

Som mange andre smarttelefoner i dag har CAT S61 en IP68-sertifisering som betyr at telefonen tåler tre meter dypt vann i en time uten å ta skade. I tillegg kan CAT S61 vise til et ekstra IP69-sertifikat som betyr at den tåler høytrykks vannstråler og vann med høye temperaturer.

Selv om CAT S61 har stort sett alt man kan ønske seg av funksjoner og robusthet, er den noe mer beskjeden når det gjelder mer tradisjonelle spesifikasjoner. Telefonen har ikke toppmodellen blant mobile prosessorer, men «bare» en Snapdragon 630 og 4 GB ram. Det er likevel rikelig for de fleste. På samme måte har den «bare» 64 GB lagringsplass, men du kan utvide med et minnekort på opptil 256 GB. Til gjengjeld har CAT S61 et batteri på hele 4500 mAh.

Prisen på nesten 9000 kroner kan nok virke avskrekkende, men det finnes ingen telefoner som når den til anklene når det gjelder holdbarhet og allsidighet. Derfor vil jeg heller ikke mene at prisen er for høy i forhold til hva du faktisk får for pengene.

+Utrolig robust

+Praktiske ekstrafunksjoner

+Enkel å ta i bruk

-Ikke den nyeste prosessoren

 

Forhandler og pris finner du her:

prisjakt.no

Konklusjon

Med S61 leverer CAT en seriøs smarttelefon som ikke bare er robust, men som også har en rekke ekstrafunksjoner som gjør den særdeles praktisk i svært mange håndverksmessige sammenhenger.

Spesifikasjoner

Merke
Andre
Processor
Qualcomm Snapdragon 630
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
5,2"
Skjermoppløsning
1080 x 1920 piklser
Tilkoblinger
USB 2.0 Type C
Batteritid
888 timer standby, 35 timer tale
Batterikapasitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 8.1
Nettverk
GSM/HSPA/LTE
Mål
15 x 7,6 x1,3 cm
Vekt
260 gram
Fingeravtrykksleser
Nei
Kamera
16 Megapiksler bak, 4 Megapiksler front, FLIR infrarødkamera (Lepton), 4K video
Utskiftbart microSD-kort
Ja, opptil 256 GB
Annet
VOC inneklimamåler, laser for avstands- og arealmåling