Test av iPhone 11

Apple iPhone 11

Årets iPhone har fått ny prosessor og et ekstra kamera, men vi savner nytenkning.

av Markus Dahlberg #Telefon #Apple
8.9

”Endre aldri et fungerende konsept”, ser ut til å være Apples motto for tiden. Det gjaldt høstens nye iPad, og det gjelder i enda høyere gra iPhone 11. Det er en forståelig holdning. iPhone er nemlig et suksessprodukt av de sjeldne når det gjelder samspillet mellom maskinvare, apper og operativsystem. Få andre produkter fungerer like smidig og friksjonsfritt som en iPhone, og den er fortsatt klassens beste. Likevel føles det som det snart bør komme en avløser.

På overflaten er nemlig årets iPhone 11 stort sett identisk med iPhone Xr fra 2018. Den eneste forskjellen er at modell 11 har to kameraer på baksiden. Det største problemet er likevel at formgivningen, som var spennende da iPhone Xr kom på markedet for et år siden, begynner å virke litt utdatert.

De brede sorte kantene rundt skjermen og det tydelige svarte feltet med frontkameraet og sensorer, virker litt foreldet. Sammenlignet med de nyeste Android-modellene er ikke lenger iPhone-designen ledende.

Heldigvis har det skjedd litt mer under overflaten: Vi får en ny prosessor, litt lengre batteritid og bedre vanntetting. Ytelsesmålingene imponerer, og iPhone 11 er for eksempel 218 prosent raskere enn iPhone X og 134 prosent raskere enn iPhone Xr. Forbedringen er merkbar. Det meste går raskere og smidigere, men det skal likevel sies at forskjellen er minimal ved normal bruk.

Den store nyheten i iPhone 11 er hovedkameraet på baksiden, som blant annet har fått en nattinnstilling slik at man endelig kan ta bilder i dårlig lys også med en iPhone. Det fungerer svært godt, og kameraet er på høyde med de fremste konkurrentene, kanskje til og med litt bedre.

Også den nye ultravidvinkelinnstillingen er særdeles god og gir en cirka 35 prosent større bildevinkel. Kamera-appen er fantastisk enkel i bruk, og det er en fryd å ta bilder med iPhone 11. Dette er nok det sterkeste salgsargumentet for iPhone 11.

Det er selvsagt vel og bra at iPhone 11 er et par hundre kroner rimeligere enn iPhone Xr var da den var ny, men det er fortsatt vanskelig å anbefale iPhone 11. Prisen er urimelig høy, særlig med tanke på at man nå får en iPhone Xr fra 6990 kroner.


+ Høy ytelse
+ Fantastisk kamera
Veldig dyr
Litt utdatert design


Konklusjon

Markedets beste mobil har blitt enda bedre, men er kanskje mest interessant for deg som tar mye bilder med telefonen.

Spesifikasjoner

Merke
Apple
Processor
Apple A13 Bionic
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
6,1 tommer
Skjermoppløsning
1792 x 828 piksler
Tilkoblinger
Bluetooth 5.0, Lightning
Batterikapasitet
3110 mAh
Operativsystem
iOS 13
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
150,9 x 75,7 x 8,3 mm
Vekt
194 g
Kamera
12+12 / 12 megapiksler (bakside / front)
Benchmark (høyest er best)
525203 (Antutu)