Apple iPhone 8

Apple iPhone 8

Den nyeste iPhone er ikke veldig forskjellig fra forgjengeren, men en videreforedling av et allerede godt produkt.

av #Telefon #Apple
9.5

Det er ikke spesifikasjonene i seg selv som gjør Apple iPhone 8 til en utmerket telefon. Du får telefoner med mer minne, større skjerm og flere piksler, men fordelene med iPhone   er det perfekte samspillet mellom maskin- og programvare. Operativsystemet og appene som følger med, er skreddersydd for nettopp denne telefonen, og nettopp det er den store fordelen.

iPhone 8 er et helstøpt produkt som ikke faller gjennom på ett eneste punkt: Kameraet er blant de beste,  skjermen har et godt og lyssterkt bilde, og operativsystemet iOS reagerer så raskt at man mister følelsen av at det faktisk er et stykke elektronikk man har mellom hendene. Ting bare virker.

Den ligger godt i hånden, både for- og bakside er dekket av glass, og alle knappene sitter slik at de er lette å nå med et naturlig grep rundt telefonen.

Akkurat som på forgjengeren iPhone 7, finner du en trykkfølsom hjem-knapp  nedenfor skjermen. Det er ingen mekanisk knapp med bevegelige deler, men en følbar fordypning. «Knappen» vibrerer når du trykker og gir følelsen av å trykke på en fysisk knapp.

Illusjonen skapes av en vibrasjonsmotor som simulerer klikket i en vanlig knapp. Knappen er låst når telefonen er slått av, men reagerer lett og gir et merkbart klikk når den er på. Knappen er også en fingeravtrykksleser som åpner telefonen på et blunk. Fingeravtrykksleseren kan også brukes til Apple Pay. Det er en betalingsløsning som riktignok ikke finnes i Norge i skrivende stund, men når den kommer, kan du altså betale med telefonen – hvis butikken du handler i tilbyr muligheten.

iPhone 8 har ingen analog hodetelefonutgang, men det følger med en adapter til Lightning-kontakten, med en knøttliten integrert DAC. Lyden er forbløffende god, men vil du slippe adapteret, er det selvfølgelig en løsning å bruke hodetelefoner med Bluetooth. Bluetooth-standarden i den nye iPhonen er for øvrig den aller nyeste, altså versjon 5.0.

Telefonen bruker Apples egen Lightning-utgang når den skal lades opp, og det må skje daglig hvis du bruker den mye. Du kan også lade trådløst ved å legge den på en ladeplate.   Den må du i så fall kjøpe i tillegg, men Apple har valgt den utbredte Qi-standarden for trådløs lading, og den får du over alt, også fra Ikea.

Konklusjon

En telefon uten svake punkter. Alt fra kamera og skjerm til ”hjem”-knappen er blant de beste på markedet. Har du en eldre iPhone som begynner å bli treg, er dette en fornuftig oppgradering. Har du en av de nyere forgjengerne, som iPhone 6s eller 7, er kanskje ikke behovet like påtrengende.

Spesifikasjoner

Merke
Apple