Bagsiden er blødt plastik, der nærmest føles som stof.

ASUS Zenfone 10

Zenfone 10 er en nesten feilfri mobil som er liten nok til at den fint får plass i en vanlig bukselomme.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Asus
9.2

Mange av dagens smarttelefoner er så store at det knapt er mulig å sette seg med mobilen i bukselommen. Asus Zenfone 10 går derimot sine egne veier og har en skjerm på under seks tommer. Det betyr at den ligger godt i hånden, og at den fint får plass i de fleste lommer. 

Kameraet tar en god del av plassen på baksiden av den kompakte mobilen. Det tar fine stillbilder, men vi var spesielt imponert over videofunksjonen. Effektiv bildestabilisering fikk nemlig klipp som ellers ville vært svært urolige, til å fremstå som stabile og jevne. Dette selv om vi filmet på frihånd mens vi gikk.

Zenfone 10 har en god og lyssterk AMOLED-skjerm, og vi hadde ingen problemer med å se innholdet på skjermen utendørs på en solfylt sommerdag. Det er også god kontrast mellom hvite piksler og helt svarte bildepunkter. Det eneste problemet med skjermen er selfiekameraet. Det er plassert noen millimeter fra siden og toppen av skjermen, og det skjemmer bilder og videoer ved å fremstå som et tydelig svart hull i bildet. 

Skjermen har en oppdateringsfrekvens på opptil 144 Hz, og sammen med den kraftige prosessoren betyr det at du får en jevn og glidende opplevelse blant annet når du blar raskt gjennom en lang nettside, for eksempel en nyhetsside. 

Det er god lyd i telefonsamtaler, og den innebygde høyttaleren gjengir også lyd med overraskende høy kvalitet. Det gjør det faktisk helt ok å lytte til en podkast eller litt musikk uten å ta frem hodetelefon eller ørepropper. Skulle du likevel ha lyst til det, kan du glede deg over at Zenfone 10 har en tradisjonell hodetelefonkontakt. I dag er det en sjelden luksus.

Ta tre bilder på ett sekund

Mobilen har mange nyttige funksjoner, blant annet trådløs lading. Vi ble også begeistret for kamerasnarveien der man ganske enkelt trykker to ganger på volumknappen for å ta tre bilder i rask rekkefølge, selv om skjermen er slått av og telefonen ikke engang er låst opp. Det tar bare rundt et sekund før de tre bildene er tatt, og det gjør det mulig å fange situasjoner man ellers ville gått glipp av. Har du ingen større fotoambisjoner, kan du end­re snarveien til andre funksjoner. På samme måte kan du også trykke raskt to ganger hvor som helst på baksiden av mobilen for å lagre en kopi av det aktuelle bildet på skjermen. Også det er en løsning som er både overraskende og praktisk.


+ Flott skjerm

+ Smarte snarveisfunksjoner

– Litt påtrengende selfie-kamera i skjermen

Conclusion

Zenfone 10 er en nesten feilfri mobil som er liten nok til at den fint får plass i en vanlig bukselomme.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Processor
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
5,92"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB C
Batterikapasitet
4.300 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 7, 5G, Bluetooth 5.3
Mål
14,7 x 6,8 x 0,9 cm
Vekt
172 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
50 MP
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 1913 single-core, 5467 multi-core, 8902 GPU OpenCL