Asus ZenFone 5Z

ZenFone 5Z er et rimeligere alternativ til konkurrentenes flaggskipmodeller. Den har en skjerm på 6,2 tommer og kunstig intelligens som hjelper deg med alt fra lading til fotografering.

av #Telefon #ASUS
8.2

En av de store mobiltrendene det siste året har vært skjermer som dekker så å si hele fronten, og Asus ZenFone 5Z er ikke noe unntak. Telefonen har en skjerm på 6,2 tommer med en smal svart ramme og en liten svart utsparring til frontkameraet øverst.

Det er kanskje ikke særlig elegant med en så stor telefon, men det glemmer du fort. Skjermen leverer nemlig et flott bilde med skarp visning av både foto og video. Fargene er gode, og skjermen har fin lysstyrke, slik at du ser skjermen godt selv i lyse omgivelser.

Bak glasskjermen finnes den kraftige Snapdragon 845-prosessoren og rikelig med ram. Det gjør telefonen utrolig rask, og selv krevende apper fungerer raskt og silkemykt. Likevel er det problemer med enkelte apper, blant annet Facebook, der telefonen reagerer langsomt på trykk i hjørnene av skjermen.

En smart telefon
En av de sterkeste sidene ved ZenFone 5Z er ifølge Asus selv den kunstige intelligensen som optimaliserer alt fra fotografering til lading. Ladingen går raskt, og telefonen har strøm nok til 24 timers flittig bruk fra fullt batteri. Telefonen kan også tilpasse kamerainnstillingene til forskellige scenarier. Det skjer raskt og med ganske gode bilder i både god og mindre god belysning.

Derimot er ikke frontkameraet like treffsikkert. Bildekvaliteten er god, men det er ustabilt når det brukes til å åpne telefonen med ansiktsgjenkjenning. Det mislykkes litt for ofte, og da må du i stedet oppgi en pinkode eller bruke fingeravtrykksleseren på baksiden. Den fungerer derimot raskt og fint.

Mer grunnleggende telefonfunksjoner virker derimot upåklagelig. ZenFone 5Z er nemlig lett å skrive på, og det er god lyd ved telefonsamtaler.

+ Rask telefon
+ Tar flotte bilder
+ God skjerm
– Upresis ansiktsgjenkjenning

Dagsaktuell pris på ZenFone 5Z finner du her

Konklusjon

ZenFone 5Z er en funksjonsrik og relativt rask telefon til en rimelig penge, men den har visse skjønnhetsfeil, blant annet når det gjelder ansiktsgjenkjenning.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Processor
Snapdragon 845
Minne (RAM)
6 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
6,2 tommer
Skjermoppløsning
2246 x 1080 piksler
Tilkoblinger
USB C
Batteritid
24 timers flittig bruk
Batterikapasitet
3300 mAh
Operativsystem
Android 8.0
Nettverk
802.11ac
Mål
15,3 x 7,57 x 0,77 cm
Vekt
0,165 kg
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
12 + 6 MP dobbeltkamera (bak), 8 MP (front)
Utskiftbart microSD-kort
Ja (opptil 2 TB)
Annet
Ansiktsgjenkjenning