Kameraet vipper elegant opp, slik at det også kan brukes til selvportretter.

ASUS Zenfone 6

Zenfone 6 er nesten på høyde med rivalenes toppmodeller, men til en mye lavere pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Asus
9.0

Taiwanske Asus produserer et stort utvalg av elektroniske dingser, men er nok ikke mest kjent for mobiltelefoner.

Ikke desto mindre har selskapet kommet til nummer 6 i serien av Zenfone-modeller. Zenfone-serien har utmerket seg med gode spesifikasjoner til en forholdsvis lav pris.

Zenfone 6 går nye veier med kameraet på baksiden av telefonen. Kameraet er montert på et lite hengsel som kan vippes opp på toppen av telefonen. Når du vil bruke videotelefon eller ta et selvportrett, svinges kameraet rundt forsiden med en svakt snurrende lyd. Det er morsomt de første gangene, men mekanismen virker ikke særlig robust, så vi er redd for at den lett blir ødelagt.

Det roterende kameraet har imidlertid sine fordeler. Selv om bildekvaliteten det leverer ikke på langt nær kan måle seg med toppmodellene fra Huawei og Samsung, så tar det brukbare bilder. Ettersom du bruker det samme kameraet til selvportretter, er også kvaliteten på dem bedre enn det konkurrentene, som bruker et billig sekundærkamera, kan vise til. Dessuten slipper du et hakk eller en svart prikk øverst på skjermen for å få plass til kameraet.

 

Ellers er skjermen et av punktene hvor det er spart litt. Det er ikke en OLED-skjerm, som på de dyreste telefonene. I stedet har Asus valgt en IPS-skjerm, med lavere kontrast enn OLED. Den gjengir heller ikke mørke nyanser optimalt.

Fingeravtrykksleseren er plassert på baksiden og er lett tilgjengelig for en gjennomsnittlig mannshånd. Den fungerer etter hensikten og virker umiddelbart litt raskere enn de nyeste fingeravtrykksleserne, som er innebygd i selve skjermen.

 

Batteriet i Zenfone 6 er på hele 5000 mAh. Det betyr at det fint holder det gående i to døgn ved moderat bruk. Ulempen er selvfølgelig at det gjør Zenfone 6 til en tung telefon, og det merker man. Dessverre har den ingen mulighet for trådløs lading, så du må benytte deg av telefonens USB C-kontakt for å lade den.

Zenfone 6 holder kanskje ikke helt følge med konkurrentenes toppmodeller på alle områder, men du får en svært god telefon for en rimelig penge.


+ Lav pris

+ Lang batteritid

– Ingen trådløs lading

Konklusjon

Zenfone 6 er nesten på høyde med rivalenes toppmodeller, men til en mye lavere pris.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Processor
Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 (7 nm)
Minne (RAM)
6 gigabyte
Lagringsplass
64 gigabyte
Skjermstørrelse
6,4 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2340 piksler, 19.5:9 ratio (~403 ppi)
Tilkoblinger
USB C
Batteritid
Opptil 2 døgn ved moderat bruk
Batterikapasitet
5000 mAh
Operativsystem
Android
Nettverk
Android 9.0
Mål
159,1 x 75,4 x 9,2 mm
Vekt
190 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, på baksiden
Kamera
48 + 13 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja