De to store kameraer har billedstabilisering.

Asus Zenfone 9

Førsteklasses mobiltelefon med rask prosessor, toppmoderne nettverkstilkobling og bildestabilisering i kameraet.

av Henrik Ræder Clausen #Telefon #Asus
9.2

Versjon 9 av ASUS Zenfone er litt mindre enn de fleste andre telefoner. Til gjengjeld er CPU-en lynrask, skjermen er helt på topp og alle kameraene gir deg gode bilder uten problemer. Den er ikke billig, men den er bra!

Ytelsen er på topp, skjermen reagerer like raskt og alt beveger seg med en flytende eleganse. Alt dette uten problemer med overoppheting, noe som kan plage andre raske mobil-telefoner.

Rent visuelt domineres telefonen av de to store kameraene på baksiden. De har mekanisk bildestabilisering som bidrar til stabiliteten, spesielt når du bruker zoom. Når du har vent deg til at bildet «flyter» litt, er det en god hjelp ved fotografering.

Kameraappen er enkel å bruke, også når det gjelder de mange mulig-hetene for videoopptak. Du kan enkelt ta opp i lavt eller høyt tempo, og du kan ta opp video i opptil 8K-opp-løsning. Dessverre er det ikke mulig å utvide lagringsplassen med et SD-kort.

Bildekvaliteten er i utgangspunktet i orden, selv om fargene er litt svake. For en gangs skyld er kvaliteten på selfiekameraet på fremsiden av mobiltelefonen på høyde med de store kameraene bak. Det er en veldig velkommen forbedring!

Vi gleder oss også over at telefonen er merkbart solid bygd. Knappene på siden er nøyaktige og enkle å bruke, inkludert fingeravtrykkleseren. Det følger med et beskyttende deksel, og i tillegg er mobiltelefonen rett og slett vanntett.

De trådløse tilkoblingene er – som vi forventet – av de mest moderne typene. 5G er en selvfølge, akkurat som Wi-Fi 6E. Bluetooth er versjon 5.2 med aptX og en rekke lydstandarder. Her mangler det ingenting. I tillegg til USB-C til lading er det også utgang til hodetelefoner.

Android-systemet er den nyeste versjonen 12 med forskjellige forbedringer. Du kommer raskt gjennom oppsettet og i gang med å bruke mobil- telefonen. Når du bruker funksjonene, dukker det opp tilbud om hjelp og veiledning. Det er en god balanse mellom å komme raskt i gang og å ha hjelp for hånden.

Det følger med en stor lader på 30 watt som kan lade mobiltelefonen på én time. Til gjengjeld gir ikke mobil-telefonens moderate størrelse plass til trådløs lading.

Plus / minus:
+ Solid bygget og vanntett 
+ Flott og rask skjerm 
– Lagringsplassen kan ikke utvides

Conclusion

Førsteklasses mobiltelefon med rask prosessor, toppmoderne nettverkstilkobling og bildestabilisering i kameraet.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Processor
Snapdragon 8+ Gen 1 3,2 Ghz
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
256 Gb
Skjermstørrelse
5,9 tomme
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Batterikapasitet
4300 mAh
Operativsystem
Android 12
Nettverk
5G, WiFi 6E
Mål
14,7 x 6,8 x 0,95 cm
Vekt
165 g
Kamera
50 / 12 megapixel
Benchmark (høyest er best)
4380