Asus Zenfone Max Plu

Zenfone Max Plus

Velbygd lavpristelefon som takler det meste. Stor skjerm, mange funksjoner og rimelig pris.

av #Telefon #ASUS
7.8

Den nye billigmodellen fra Asus, ZenFone Max Plus, lever opp til navnet sitt med den store skjermen på 5,6 tommer i det avlange formatet 18 : 9, eller 2 : 1 om du vil. Skjermen er nemlig nøyaktig dobbelt så høy som den er bred. Formatet er perfekt til for eksempel film, og særlig når oppløsningen på skjermen er Full HD.

Max Plus ser bra ut og føles betydelig dyrere enn den er. Den er av metall, og det avrundede glasset som går nesten helt ut til kantene, føles godt og gir telefonen et tidsriktig utseende. Et blikk på spesifikasjonene virker også lovende. Her får du ansiktsgjenkjenning, dobbeltkamera, lang batteritid og en prosessor med åtte kjerner.

Ved nærmere granskning kommer likevel forklaringene på den lave prisen som perler på en snor: Ladingen skjer ved hjelp av en microUSB-kabel og ikke med en mer tidsmessig USB C. Telefonen støtter ikke den raske trådløse 802.11ac-standarden for trådløse nettverk, og prosessoren er ikke blant de raskeste.

Skjermen har IPS-panel og god fargegjengivelse. Den reagerer raskt på berøring og er i det hele tatt godkjent.

Høyttalerlyden er derimot ikke noe å skryte av, og du trenger hodetelefoner hvis du vil se film.

Til tross for dobbeltkameraet klarer ikke bildene å imponere. Kvalitetsforskjellen er åpenbar når vi sammenligner med dyrere modeller. Dette er altså ikke telefonen for deg, hvis kameraet er viktig.

En smart detalj er den lille adapteren fra microUSB til USB som følger med telefonen. Tanken er at det kraftige batteriet også kan fungere som nødlader for andre enheter. Det fungerer, men det er vanskelig å forstå hvorfor noen skulle bruke funksjonen i annet enn ytterste nødsfall. Batteriet er riktignok stort og holder telefonen i gang i mange timer, men telefonen kan bli varm og tappe batteriet på få timer ved hard belastning.

ZenFone Max Plus er en interessant telefon med mange gode sider, men ytelsen er ikke den beste. Telefonen hakker litt innimellom, og apper kan virke trege.

På den annen side er prisen god. For halvparten av det man må gi for en toppmodell får du en utmerket telefon for hverdagsbruk.

 

Laveste pris:

www.prisjakt.no

+ God pris
+ Velkonstruert
 Dårlig kamera
 Foreldet nettverksstandard

 

Konklusjon

En stor telefon til en god pris, men teknikken er litt utdatert, og kameraet er ikke stort å skryte av.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Processor
ARM Cortex A53, åtte kjerner (4x 1,5 GHz + 4x 1.0 GHz)
Minne (RAM)
3 GB
Lagringsplass
32 GB
Skjermstørrelse
5,7 tommer
Skjermoppløsning
2160 x 1080 piksler
Tilkoblinger
MicroUSB, hodetelefoner
Batteritid
26 timer
Batterikapasitet
4130 mAh
Operativsystem
Android 7.0
Nettverk
802.11n, Bluetooth 4.0, Wi-Fi direct
Mål
152,6 x 73 x 8,8 mm
Vekt
160 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, på baksiden
Kamera
16+8 / 8 megapiksler (front/bakside)
Utskiftbart microSD-kort
microSD (max 256 GB)
Annet
Adapter for lading av andre enheter
Benchmark (høyest er best)
58429 (Antutu)