Test av Doro 1362

Doro 1362

Doro 1362 er en utrolig enkel mobiltelefon for eldre som ikke er fortrolige med mer kompliserte smarttelefoner.

av #Telefon #Doro
8.5

Doro 1362 er den nyeste modellen fra Doro, som spesialiserer seg på telefoner for eldre brukere. Den minner mest av alt om noe fra 90-årene, men det er ikke nødvendigvis en dårlig egenskap. Telefonen er nemlig enkel å komme i gang med og lett å bruke. På fronten har den store og tydelige talltaster, noe som er sjeldent i dag. På siden har den dessuten en knapp som gjør det mulig å bruke telefonen som lommelykt ved at det innebygde fotolyset tennes.

Også brukerflaten har en enkel utforming. Her er det verken tilgang til apper eller internett, men funksjoner for å ringe, finne kontakter, sende meldinger og lytte til radio. Den første gangen du starter telefonen blir du veiledet gjennom hele oppsettet, og det følger med en uvanlig fyldig veiledning.

Personlig har jeg likevel ett stort problem med meldingsfunksjonen. Det har nemlig ingen ordliste. Du må altså trykke fire ganger på 7-tasten for å få en S, i stedet for bare å skrive ordene. Dette til tross for at tidligere Doro-telefoner var utstyrt med ordliste.

På baksiden sitter en «trygghetsknapp» som kan programmeres til å ringe en nødkontakt som man selv har lagt inn i telefonen. Det er bare å holde knappen inne i noen få sekunder for å få den til å ringe opp. Det er en løsning for seniorer som redde for å falle og lignende. Det er godt tenkt, og det virker som det skal.

På baksiden av telefonen er det et kamera. Det er, for å si det forsiktig, ikke særlig godt, men dette er heller ikke en telefon for deg som legger vekt på bildekvaliteten i et mobilkamera.

 

Lavest pris på Doro 1362 finner du her.

+ Utrolig enkel å sette opp

+ Trygghetsknapp

+ Enkel i bruk

– Ingen ordliste i meldingsfunksjonen

 

Konklusjon

Takket være guidet oppsett og en utrolig enkel brukerflate er dette en perfekt telefon for alle som ikke har den tekniske kunnskapen nyere smarttelefoner krever.

Spesifikasjoner

Merke
Doro
Processor
MT6260A
Skjermstørrelse
2,4 tommer
Skjermoppløsning
320x240
Tilkoblinger
Micro-USB
Batteritid
Standby-tid 375 timer
Batterikapasitet
800 mAh
Nettverk
2G
Mål
126 x 62 x 13 mm
Vekt
96 gram
Fingeravtrykksleser
Nei
Kamera
2 MP
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Annet
Seniorvennlig