DORO 8030

DORO 8030

Smarttelefon for begynnere

av SKE #Telefon #Doro
9.0

Doro har spesialisert seg på å lage telefoner som er målrettet mot eldre mennesker, som kanskje skal ha sin første smarttelefon.

Doro 8030 er den nyeste i rekken, og man merker raskt at brukervennligheten er høyt prioritert. Veiviseren under oppsettet er neppe mulig å misforstå, og betjeningen av telefonen er enklere enn på mange andre Android-telefoner. Knappene er meget store og tydelige – både dem på skjermen og de fysiske knappene nederst på fronten. Selv kontakter og knapper på siden av telefonen er markert med tydelige ikoner.

Kameraet har fått sin egen knapp, slik at det er lett å ta bilder, uten å måtte fikle med å trykke på skjermen mens man sikter på motivet. På baksiden finnes det en dedikert nødknapp som kan settes opp slik at telefonen øyeblikkelig ringer eller sender tekstmelding til et forhåndsvalgt telefonnummer når man trykker på knappen.

Lyden i telefonen er klar og tydelig, og man kan skru den opp kraftig hvis ikke hørselen lenger er hva den var. Doro viser i det hele tatt at de kjenner sin målgruppe når de lanserer denne modellen.

Konklusjon

Doro 8030 er en god telefon hvis du har problemer med å bruke en vanlig smarttelefon.

Spesifikasjoner

Merke
Doro
Processor
Qualcomm MSM 8909
Lagringsplass
8 gigabyte
Skjermstørrelse
4,5 tommer
Skjermoppløsning
940 x 560
Tilkoblinger
Micro-USB, Micro SIM, 3,5 mm jack, microSD, Bluetooth 4.0
Batterikapasitet
2.000 mAh
Operativsystem
Android 5.1
Mål
13,7 x 7,1 x 1 cm
Vekt
142 gram
Kamera
5 megapiksler
Annet
Dokkingstasjon for lading