Doro 8040

Doro 8040 er en smarttelefon – bare enklere. Doro har forenklet kraftig, men sørger for intuitiv tilgang til de viktigste funksjonene og innstillingene.

av Niklas Ernst #Telefon #Doro
7.5

Doro er et svensk selskap som har spesialisert seg på å utviklet brukervennlige, tradisjonelle mobiltelefoner med liten skjerm, talltastatur og litt begrenset funksjonalitet – spesielt beregnet på eldre brukere.

Telefonen Doro 8040 følger samme oppskrift, men har faktisk de funksjonene man forventer av en ny smarttelefon i 2018. Den har for eksempel stor skjerm, nettleser og gode kameraer på både for- og bakside.

Telefonen er av plast og gir et holdbart inntrykk. Skjermen er relativt stor med sine fem tommer, og det gjør at det meste er lett å se, selv om synet ikke lenger er det beste. Ikoner og fysiske knapper er store og ikke til å misforstå.

 

Forenklingen 

Menyene består av det mest grunnleggende. Det vil si at man ikke umiddelbart har tilgang til de tradisjonelle Android-innstillingene, men i stedet blir presentert for det viktigste: Lyd, startskjerm, internett og alarmer, for å nevne noen få.

Kameraet fungerer fint ved gode lysforhold. Telefonen har dessuten en egen utløserknapp for kameraet, og det er smart. I tillegg finnes det en nødhjelpsknapp på baksiden. Den kan stilles inn slik at det sendes en melding eller ringes til et bestemt nummer når man trykker på knappen – hvis det skulle oppstå en nødsituasjon.

Generelt er telefonen fin til å lese nyheter, sjekke epost og Facebook og se litt video, men den sliter med tyngre oppgaver. Ladestasjonen er også et stort pluss. Den lader telefonen mens den gir tilgang til for eksempel klokken og visning av bilder.

Lavest pris finner du på:

www.prisjakt.no

+ Lav pris

+ Smart ladestasjon

+ God størrelse

– Kameraet kunne vært bedre

Konklusjon

Doro 8040 er et fornuftig valg for deg som ønsker en relativt enkel telefon, men som gjerne vil ha muligheten til å gå på nettet, ta bilder og bruke apper som Google Maps i ny og ne.

Spesifikasjoner

Merke
Doro
Processor
MTK MT6738
Minne (RAM)
2GB RAM
Lagringsplass
16 GB
Skjermstørrelse
5 tommer
Skjermoppløsning
1280 x 720 piksler
Tilkoblinger
Utgang for hodesett, micro-USB og mulighet for bruk av ladestasjon
Batterikapasitet
2920mAh Li-ion
Operativsystem
Android 7.0
Nettverk
4G
Mål
148 x 70 x 9.5 mm
Vekt
165 gram
Fingeravtrykksleser
Nei
Kamera
8 megapiksler, blits og videofunksjon
Utskiftbart microSD-kort
Ja