Alarmknappen sidder lige under kameraet på bagsiden af telefonen.

Doro 8110

Doro 8110 har mange flotte funksjoner som hjelper eldre og funksjonshemmede å bruke en smarttelefon.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Doro
8.5

Doro 8110 er et godt valg hvis du har problemer med synet eller hørselen, eller hvis du er litt opp i årene og ikke har hatt en smarttelefon før.

Alt ved telefonen er gjennomtenkt slik at den er så enkel å bruke som mulig. Det starter allerede med den trykte hurtigstartveiledningen som ligger i esken sammen med telefonen. Her er skrifttypen betydelig større enn normalt.

Du får også hjelp på vei under oppsettet av mobiltelefonen, hvor du kan få et raskt grunnkurs i å bruke en berøringsskjerm.

Under oppsettet kan du også skrive inn kontaktopplysninger til dine nærmeste. Kontaktopplysningene blir koblet til den spesielle alarmknappen på baksiden. Hvis du holder den inne eller trykker på den tre ganger etter hverandre, høres en høy lyd fra Doro 8110, og det sendes en melding til kontaktene dine om at du har problemer.

Lyden under samtaler er høy og klar, og hvis du bruker hodetelefoner kan du også få høyere volum på det ene øret hvis hørselen ikke er like god på begge ører.

Det meste av teksten er skrevet med store, tydelige bokstaver. Dette gjelder spesielt Doros egen innstillingsmeny, som gjør det enkelt å tilpasse mobiltelefonen slik at alt er slik du vil ha det. Det kan virke som om den automatiske justeringen av skjermens lysstyrke er stilt inn svært lavt. Vi måtte slå av automatikken og øke lysstyrken helt for å kunne tyde hva som sto på skjermen.

Det er litt merkelig når de ellers har tenkt på å tilby spesielle skjerminnstillinger til blant annet fargeblinde. Kameraet tar helt ok bilder så lenge belysningen er god, men hvis det ikke er nok dagslys blir bildene enten underbelyste eller dominert av kameraets voldsomme blits.

 


+ Svært brukervennlig

+ Smart alarmknapp

– Lav lysstyrke på skjermen

Conclusion

Doro 8110 har mange flotte funksjoner som hjelper eldre og funksjonshemmede å bruke en smarttelefon.

Spesifikasjoner

Merke
Doro
Processor
Spreadtrum SC9863A
Minne (RAM)
2 GB
Lagringsplass
32 GB
Skjermstørrelse
6,1"
Skjermoppløsning
1560 x 720 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapasitet
3000 mAh
Operativsystem
Android 11
Mål
15,6 x 7,3 x 0,92 cm
Vekt
167 gram
Fingeravtrykksleser
Nei
Kamera
13 MP, 5 MP (front)
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: single-core 128, multi-core 480