Du får den helt rene udgave af Android i Pixel 7 Pro.

Google Pixel 7 Pro

Pixel 7 Pro har et av de beste kameraene du kan få i en telefon i dag.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Google
9.3

Pixel 7 Pro fra Google utnytter alle styrkene i Googles eget Android-operativsystem. Brukeropplevelsen i telefonen er svært god, og alle menyer og apper kjøres smidig uten hakkete animasjoner eller andre irritasjonsmomenter.

I de fleste telefoner blir Android-operativsystemet tilpasset av produsentene til de forskjellige telefonmerkene, men i Pixel 7 Pro får du den helt rene versjonen av Android 13 – som er den nyeste versjonen.

Det betyr at du er blant de aller første som får nye oppdateringer til Android fordi de ikke først må korrigeres ytterligere. Det er noen merkelige funksjoner innebygd, f.eks. muligheten til å ta opp snorkingen mens du sover. Men den funksjonen kan du jo bare la være å benytte deg av.

Skjermen er stor, skarp og pen. Glasset buer på sidene, og bildet går helt ut til kanten. Hvis du ser en film på den, kan du glede deg over glimrende kontrast og de innebygde stereohøyttalerne som leverer god lyd med tanke på at de sitter i en mobiltelefon.

Kameraet er intet mindre enn fantastisk. Det tar noen skikkelige flotte bilder når du tar telefonen opp av lomma, peker på motivet og trykker på utløseren på skjermen. Kameraet kompenserer godt for lite lys, og det tar de flotteste portrettbildene vi har sett fra et mobiltelefonkamera. Videoopptakene ser nesten profesjonelle ut, med blant annet en fin slow motionfunksjon. Du kan ta opp i 4K-oppløsning og med opptil 240 bilder per sekund, men du kan dessverre ikke gjøre begge deler samtidig. Du kan heller ikke utvide lagringsplassen, så du må bestemme deg om 128 GB er nok eller om du skal velge den litt dyrere versjonen med 256 GB før du kjøper telefonen.

Vi var ikke spesielt begeistret for batteritiden vi fikk i Pixel 7 Pro, som lå på rundt et døgns tid under testen vår. Etter en dag da vi hadde fulladet telefonen om morgenen og brukt den til litt av hvert i løpet av dagen, var det bare 15 prosent strøm igjen på batteriet ved leggetid.

Det er glass på både for- og baksiden, og testmodellen vår fikk noen små riper i de par ukene vi brukte Pixel 7 Pro. Det betyr at det altså er en veldig god idé å bruke et deksel sammen med mobiltelefonen fra Google.


+ Fantastisk kamera

+ Ren Android-versjon

–  Ikke plass til microSD-kort

Conclusion

Pixel 7 Pro har et av de beste kameraene du kan få i en telefon i dag.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Processor
Tenson G2
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,7"
Skjermoppløsning
3120 x 1440 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 6E, 5G
Mål
16,3 x 7,7 x 0,89 cm
Vekt
212 g
Kamera
50 MP
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 5: Singlecore 1038, Multi-Core 3127