Kameramodulet sidder i et bredt bånd på tværs af bagsiden af Pixel 8 Pro.

Google Pixel 8 Pro

Google bruker Pixel 8 Pro til å vise hvor god en Android-mobil kan være og er behagelig fri for apper og ”pynt” man ikke trenger.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Google
8.9

Pixel 8 Pro er dyr, men så er den også blant de beste akkurat nå.

Det er Google som står bak både operativsystemet og selve telefonen, og samspillet mellom program- og maskinvare er eksemplarisk. Du får en ren Android-versjon uten tillegget og endringene andre produsenter har for vane å ”forbedre” mobilen med. Det betyr også at du får Android-oppdateringene så snart de er klare. Google lover til og med syv år med oppdateringer til modellen.

Prosessoren er rask og skjermen fra øverste hylle, så telefonen er en fornøyelse å bruke til både hverdagsoppgaver og mer krevende gjøremål som spill eller videoredigering.

Pixel 8 Pro gir et eksklusivt førsteinntrykk: Aluminiumsrammen rundt hele telefonen er solid, og de få fysiske knappene føles robuste nok til å tåle det meste.

På baksiden er kameramodulen plassert i et bredt bånd som stikker et par millimeter ut og går på tvers av hele telefonen. I tillegg til å se bra ut gjør løsningen at mobilen ikke vipper hvis du bruker den med én hånd når den ligger på bordet.

Kameraet tar gode bilder under de fleste lysforhold. Det skyldes ikke bare god optikk i selve kameraet, men også programvaren som behandler bildene. Ved å kombinere elementer fra flere ensartede bilder tatt i rask rekkefølge, tar ikke kameraet bare gode bilder når det er lite lys, det kan også levere gruppebilder der alle har øynene åpne. Kameraet kan åpnes med et dobbelttrykk på på/av-knappen. Det fungerer også når telefonen er låst, så kameraet er klart til bruk bare et par sekunder etter at du har tatt mobilen opp av lommen.

Vi testet den billigste versjonen av Pixel 8 Pro, med ”bare” 128 giga­byte til operativsystem, apper, bilder, videoer og alt annet du kan finne på å lagre på mobilen. Det er neppe noe større problem for brukere flest, men det er greit å være klar over at modellen med 256 gigabyte bare koster 700 kroner mer, hvis du har lyst til å ta høyoppløst video og vil slippe å bekymre deg for plassmangel.

Med Pixel 8 Pro er flere av funksjonene Google ellers tar betalt for, inkludert. Det gjelder blant annet muligheten til å fjerne forstyrrende elementer i bilder. Du kan også bruke Googles VPN til å kryptere netttilkoblingen. Ellers kan VPN-tjenester godt  koste flere hundre kroner i året.


+ Solid konstruksjon

+ Glimrende kamera

– Bare 128 gigabyte i den billigste modellen

Conclusion

Google bruker Pixel 8 Pro til å vise hvor god en Android-mobil kan være og er behagelig fri for apper og ”pynt” man ikke trenger.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Processor
Google Tensor G3
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,7"
Skjermoppløsning
2992 x 1344 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5050 mAh
Operativsystem
Android 14
Nettverk
Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3
Mål
16,3 x 7,7 x 0,9 cm
Vekt
213 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
50 MP, 48 MP (tele), 48 MP (ultrawide), 10,5 (selfie)
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 1749 single-core, 3792 multi-core, 5167 GPU OpenCL