Den sorte ramme omkring skærmen er bred, og det gør Pixel 8a forholdsvis stor.

Google Pixel 8a

En rask prosessor, flott skjerm og syv års oppdateringer gjør Pixel 8a til et usedvanlig godt kjøp.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Google
8.8

Den billigste modellen i den nye serien av smarttelefoner fra Google gir svært god valuta for pengene.

Den har blant annet en flott OLED-skjerm med høy kontrast og ditto oppdateringsfrekvens, som fint kan måle seg med dyrere modeller. Prosessoren er til alt overmål den samme som i toppmodellen Pixel 8 Pro.

Operativsystemet er den reneste og nyeste versjonen av Android, som jo er Googles eget operativsystem, og det gir et par fordeler: For det første fungerer det uten forsinkelser eller hakkende oppdatering av skjermbildet. For det andre vil du alltid være blant de første som mottar nye oppdateringer av Android, fordi de ikke må via en annen mobilprodusent for å bli tilpasset før de sendes ut til brukerne.

Førsteklasses kamera

Kameraet som sitter i Pixel 8a vil kunne tilfredsstille de fleste mobilfotografer. Bortsett fra at det tar gode bilder, byr det også på flere muligheter for digital etterbehandling. Hvis du tar en serie med bilder av den samme gruppen mennesker, kan mobilen selv kombinere de beste elementene fra hvert bilde til ett optimalt slutt­resultat. Dermed slipper du blant annet det evige problemet med at noen i gruppen holder øynene lukket. Vi setter også stor pris på den geniale funksjonen “magisk viskelær”, der du ganske enkelt markerer noe du vil ha fjernet fra et bilde, så forsvinner det på et blunk.

Hvis vi skal sammenfatte punktene som avslører at Pixel 8a tross alt er en ganske billig modell, så må du blant annet unnvære hurtiglading. Batteritiden er også litt snau, og skjermen er relativt liten, selv om den brede rammen rundt skjermen gjør at hele mobilen er forholdsvis stor.

Det beste ved Pixel 8a kan verken ses, måles eller kjennes. Det er nemlig de syv årene med lovede opp­dateringer til operativsystemet og sikkerhetsfunksjonene. Hvis du ellers tar godt vare på mobilen, kan du altså bruke den til minst 2031.


+ Syv års oppdateringer

+ God skjerm

– Ikke hurtiglading

Conclusion

En rask prosessor, flott skjerm og syv års oppdateringer gjør Pixel 8a til et usedvanlig godt kjøp.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Processor
Google Tensor G3
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,1"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4.492 mAh
Operativsystem
Android 14
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
15,2 x 7,3 x 0,9 cm
Vekt
188 g
Kamera
64 MP, 13 MP ultra