Test av HTC 10 evo robust smarttelefon fra HTC

HTC 10 evo

HTC 10 evo har en skjerm på 5,5 tommer og en robust metallkapsling. Dessuten er den vannavvisende, slik at du kan bruke den også i ruskevær.

av Anders Daugaard #Telefon #HTC
8.8

174 gram høres kanskje ikke mye ut, men det er tungt når det er snakk om vekten på en telefon. Det er altså matchvekten på HTC 10 evo, som har en skjerm på 5,5 tommer og solid metallkapsling. Samtidig er den vannavvisende, slik at du kan bruke den i all slags vær.

Skjermstørrelsen og den høye oppløsningen gjør HTC til et godt valg for deg som ser film og spiller på telefonen. Du kan også ha to apper åpne ved siden av hverandre, slik at du for eksempel kan holde øye med eposten samtidig som du ser YouTube-video eller lese nyheter på en hjemmeside.

Den har 32 GB internlagring, og det holder for de fleste. Er det likevel ikke nok, kan du utvide med et microSD-kort når telefonen blir full av bilder og videoklipp.

Hovedkameraet er i stand til å gjengi selv fine nyanser i motivet, og telefonen har en god kameraapp. Med frontkameraet kan du også ta panorama-selfier, slik at du får med hele familien på én gang. I likhet med iPhone 7 har heller ikke HTC 10 noen vanlig hodetelefonutgang. I stedet følger det med et par gode hodetelefoner som kobles til USB-C-kontakten. Det betyr at du ikke kan lade telefonen samtidig som du hører musikk – hvis du ikke velger å bruke trådløse hodetelefoner via Bluetooth.

Ytelsen er imidlertid en skuffelse. Prosessoren holder ikke følge med de nærmeste konkurrentene i samme prisklasse. Til gjengjeld bruker den mindre strøm, og det er selvsagt en fordel med tanke på batteritiden per lading.

Det er også positivt at den bare har noen få forhåndsinstallerte apper. De fleste er dessuten apper vi selv ville installert, for eksempel Facebook-appen.

+ Solid konstruert
+ Godt kamera

– For lav ytelse
– Virker ikke med vanlige hodetelefoner

Konklusjon

HTC 10 evo er en god og robust smarttelefon som ikke skiller seg vesentlig fra mengden. Prisen er imidlertid høy, og det finnes kraftigere telefoner i denne prisklassen.

Spesifikasjoner

Merke
HTC
Processor
Snapdragon 810, Octa-Core 2,0 GHz
Minne (RAM)
3 GB
Lagringsplass
32 GB
Skjermstørrelse
5,5 tommer
Skjermoppløsning
2560 x 1440 piksler
Tilkoblinger
USB type-C
Batterikapasitet
3200
Operativsystem
Android 7.0
Mål
15,36 x 7,73 x 3.7–8.09
Vekt
174 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
16 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja