Test av Honor 9

Huawei Honor 9

Huaweis Honor 9 er en lynrask telefon som føles dyrere enn den er.

av Peter Skovbjerg Jensen #Telefon #Huawei
9.0

Huawei Honor 9  er én av flere nye telefoner som holder følge med sine dyrere og mer kjente søsken, til tross for en langt lavere pris. Spesifikasjonene for denne telefonen er virkelig imponerende, spesielt med tanke på at den koster under 5000 kroner – vi har faktisk sett den til 4444,- i en norsk nettbutikk.

Honor 9 har flott design med stor skjerm og en startknapp med en usynlig berøringsfølsom knapp på hver side. Telefonen har en svakt buet bakside som ligger godt i hånden. Materialvalget gjør at den føles robust og relativt tung.

I motsetning til Honor 8 og flere andre modeller fra Huawei sitter fingeravtrykksleseren i selve startknappen, noe jeg personlig foretrekker, men det er selvsagt en smakssak. Samtidig er det den raskeste fingeravtrykksleseren jeg noen gang har prøvd. De første gangene jeg brukte den, var det nesten som om telefonen ble låst opp før fingeren traff knappen.

Brukeropplevelsen er rask og friksjonsfri. Ingen av de appene jeg testet med, syntes å ha noen innvirkning på hastigheten. Jeg brukte også nesten en time på leke med innstillingene på Honor 9, ikke fordi fabrikkinnstillingene ikke er gode nok, men fordi det er så mange detaljer som kan endres etter personlige preferanser. Funksjonaliteten til de to berøringsknappene kan for eksempel byttes om. Man kan også endre startskjermen helt eller planlegge når telefonen skal slå seg på og av.

Telefonen har to hovedkameraer og tar skarpe bilder. Spesielt portrettbilder blir gode. Kameraet har utrolig mange innstillinger og funksjoner som du kan leke med hvis du er en ivrig telefonfotograf.

Skjermen er klar og lysskarp, og vi har ingenting å klage over, selv om oppløsningen ikke er helt på høyde med for eksempel Samsungs toppmodeller. Skjermen har også en tendens til å samle fingeravtrykk som synes spesielt godt når skjermen er avslått.

Forhandler og pris finner du her.

+Rimelig

+Rask

+Mange innstillingsmuligheter

+Godt kamera

Konklusjon

Det er vanskelig å finne noe negativt å si om denne telefonen. Den er blant de aller beste i prisklassen.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
HiSilicon Kirin 960
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64
Skjermstørrelse
5,15 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
Tilkoblinger
USB C
Batterikapasitet
3200 mAh
Operativsystem
Android 7.0
Mål
147,3 x 70,9 x 7,5 mm
Vekt
155
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
20 + 12 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja