Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro er en av de beste Android-telefonene akkurat nå.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Huawei
9.1

Huawei Mate 10 Pro er etterfølgeren til en av våre favoritter, nemlig Mate 9 Pro. Derfor byr ikke Mate 10 Pro på de helt store overraskelsene. Det er nemlig bare forbedringer i detaljer i en allerede utmerket telefon.

Mate 10 Pro er en telefon i toppklassen. Nesten hele fronten er dekket av den gode skjermen. Den har ingen fysiske knapper for å komme tilbake til startskjermen; det skjer i for via et ikon.

Det betyr dessverre at fingeravtrykksleseren er henvist til baksiden av telefonen. Når man bruker den til å låse opp telefonen, blir det med et litt keitet grep. Du må nemlig strekke ut pekefingeren og så legge fingertuppen over leseren. Selve lesingen går til gjengjeld lynraskt.

Kameraet er et av de store trekkplastrene på Mate 10 Pro. Hovedkameraet på baksiden er et dobbeltkamera som er utviklet i samarbeid med den tyske kameraprodusenten Leica. På steder med god belysning leverer kameraet bilder i toppklasse. Det klarer seg nesten like godt som et lommekamera. Når du beveger deg tett innpå motivet, tar også kameraet svært gode og skarpe bilder. Da jeg tok et bilde veldig tett på dataskjermen, kunne jeg tydelig skjelne bildepunktene på skjermen fra hverandre.

Mate 10 Pro er en stor og tung telefon, noe som blant annet skyldes at det er satt av plass til et ordentlig batteri. En hard dag med over en time GPS-navigering, et par samtaler, avspilling av en podkast og en del eksperimentering med kameraet gikk greit, så batteriet klarer i hvert fall et døgn.

Mate 10 Pro har fjernet hodetelefonutgangen, så hvis du vil bruke den til å koble til høyttaler eller hodetelefoner, må du se deg om etter en annen telefon. Telefonen har heller ikke plass til microSD-kort, men med 128 gigabyte lagringsplass er neppe behovet særlig stort.

Huawei har levert en virkelig god telefon som utkonkurrerer de dyreste modellene fra Samsung og Sony. Hvis du er på jakt etter en virkelig god Android-telefon nå, bør du vurdere Huawei Mate 10 Pro.

Conclusion

Huawei Mate 10 Pro er en av de beste Android-telefonene akkurat nå.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
Kirin 970, åttekjerners
Minne (RAM)
6 gigabyte
Lagringsplass
128 gigabyte
Skjermstørrelse
6 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2160 piksler
Tilkoblinger
USB type C
Batterikapasitet
4000 mAh
Operativsystem
Android 8.0
Nettverk
802.11ac, Bluetooth 4.2
Mål
154,2 x 74,5 x 7,9 mm
Vekt
178 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, på baksiden
Kamera
Dobbeltkamera på baksiden (20 + 12 megapiksler), frontkamera med 8 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Nei