Skjerm er buet langs kantene

Huawei Mate 20 Pro

Huawei har levert en førsteklasses Android-telefon med flere nye løsninger.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Huawei
9.5

Utviklingsavdelingen hos Huawei har jobbet hardt med den nyeste toppmodellen. Huawei Mate 20 Pro er en telefon med absolutt alle funksjoner du kan ønske deg i en smarttelefon akkurat nå, og litt til.

Telefonen er på høyde med de beste fra Apple og Samsung på de fleste områder. Skjermen er virkelig god, og Huaweis egenutviklede prosessor sørger for at Mate 20 Pro er blant de raskeste vi har testet.

Mate 20 Pro skiller seg fra konkurrentene ved å ha hele tre kameramoduler på baksiden. Kombinasjonen av de tre kameraene fra tyske Leica gir en av de beste, hvis ikke den aller beste, kameraløsningen i en telefon i dag. Ifølge Huawei kan kameraet gjenkjenne 1500 forskjellige motivtyper, slik at det for eksempel finner optimale innstillinger enten du tar bilder i skibakken eller av en haug med høstblader. Portrettinnstillingene er spesielt gode. Jeg fikk gode bilder ved å gå tett på personen jeg fotograferte, selv om lyset ikke var optimalt.

Skjermen er svært stor, men sidene er bøyd rundt kanten, så telefonen er faktisk ikke så bred som man skulle tro.

Huawei Mate 20 Pro er en av de første telefonene med fingeravtrykksleser innebygd i skjermen, slik at du kan plante tommelen midt på glasset for å logge inn. Det er en smart løsning, men den er noe langsommere enn fingeravtrykkslesere som på andre telefoner er bygd inn i en knapp på fronten eller på baksiden. Jeg endte med å bruke ansiktsgjenkjenning for å logge på, da det gikk mye raskere. Jeg slapp også feilavlesinger, noe som skjedde flere ganger når jeg brukte fingeravtrykk.

Telefonen har et stort batteri som kan lades trådløst. Det har ingen problemer med å holde telefonen med strøm i langt over et døgn. Det kan faktisk også brukes til å lade andre telefoner trådløst ved å legge dem på Mate 20 Pro og aktivere trådløs lading i telefonens innstillinger. Det er faktisk ganske smart, men det gjenstår å se hvor mye funksjonen blir brukt. Den er uansett fin å ha.

Du må imidlertid klare deg uten analog hodetelefonutgang. Du må enten bruke hodetelefoner via Bluetooth eller en adapter til USB C-kontakten, som også brukes til å lade telefonen.

Du kan velge å ha to simkort i Mate 20 Pro, hvis du har et ekstra telefonnummer. Hvis du bare trenger et enkelt simkort, kan du bruke den andre plassen til et minnekort. Her har Huawei valgt å bruke sitt «hjemmelagde» NM-kort (Nano Memory) i stedet for det utbredte microSD-kortet. NM-kortet har samme størrelse som et SIM-kort. Det selvfølgelig fint med et mindre kort, men som forbruker bør man huske at det generelt er fornuftig å holde seg til produkter som følger de mest utbredte standardene. Da slipper du å føle deg bundet til Huawei neste gang du skal kjøpe telefon – bare fordi du har investert i et dyrt minnekort.

Samlet sett er Huawei Mate 20 Pro en av de beste Android-telefonene vi har testet. Den er rask, skjermen er stor og fin, telefonen har trådløs lading og kameraet er virkelig godt. Dessverre er også prisen deretter, så du bør nok vurdere om du faktisk trenger alle de avanserte funksjonene før du trekker kortet.

 

+ Fantastisk kamera

+ Rask

+ Trådløs lading

– Sløv fingeravtrykksleser

 

Finn laveste pris her:

www.prisjakt.no

 

 

Conclusion

Det blir ikke stort bedre enn Huawei Mate 20 Pro hvis du vil ha en toppmodell med Android.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
HUAWEI Kirin 980
Minne (RAM)
6 gigabyte
Lagringsplass
128 gigabyte
Skjermstørrelse
6,39 tommer
Skjermoppløsning
3120 x 1440 piksler
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4200 mAh
Operativsystem
Android 9.0
Nettverk
802.11ac
Mål
157,8 x 72,3 x 8,6 mm
Vekt
189 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i skjermen
Kamera
40 + 20 (vidvinkel) + 8 (5 x optisk zoom) megapiksler bak og 24 megapiksler foran
Utskiftbart microSD-kort
Nei, men Huaweis NM-kort
Benchmark (høyest er best)
Prosessor: 107545, 3D-grafikk: 106092, Brukerflate 67888, Minne: 12715, Totalt: 294240