Fingeravtrykksleseren sitter skjult i den berøringsfølsomme knappen.

Huawei Mate 9 Pro

Mate 9 Pro er den nyeste toppmodellen fra kinesiske Huawei, og den er fullt på høyde med de beste fra Samsung og Apple.

av #Telefon #Huawei
9.5

Den nyeste telefonen fra kinesiske Huawei heter Mate 9 Pro. Det er en telefon i toppklassen og skal ta opp kampen mot de beste fra andre store produsenter.

Huawei Mate 9 Pro er i klasse med både Samsung Galaxy S7-serien og Apple iPhone 7. Det er også åpenbart at Huawei-designerne har latt seg inspirere ganske kraftig av Galaxy S7 Edge. Begge er nemlig utstyrt med en skjerm som bøyer seg elegant rundt sidene på telefonen. På Mate 9 Pro er kurven likevel mindre uttalt enn på Samsung-telefonen.

De avrundede sidene gjør at telefonen ligger godt i hånden, og fordi skjermen går nesten helt ut til kanten, føles heller ikke Mate 9 Pro spesielt bred.

 

Førsteklasses skjerm

Selve skjermbildet er suverent. På enkelte telefoner kan svarte områder på skjermen virke nærmest mørk grå, men Huawei har valgt å benytte en AMOLED-skjerm, og det betyr at svarte piksler er like mørke som når telefonen er avslått. Det gir en fantastisk kontrast, og resultatet er en skjerm i særklasse.

Til tross for den store og lyssterke skjermen er faktisk batteritiden overraskende god. Jeg klarer sjelden å holde liv i en telefon i et helt døgn med mine litt ekstreme telefonvaner med flittig bruk av både GPS og en rekke trådløse tilkoblinger, men med Huawei Mate 9 Pro var jeg aldri nervøs for at telefonen skulle gå tom for strøm mens jeg var langt fra nærmeste lademulighet.

Huawei Mate 9 Pro er lynrask. Jeg har ofte flere krevende apper åpne samtidig, men det var aldri noe problem, og telefonen virket like rask uansett. Operativsystemet er en tilpasset utgave av Android og minner faktisk litt om Apples iOS i måten det er bygget opp på. Alle apper er nemlig tilgjengelige på hovedsiden. Det kan virke litt uoversiktlig hvis du har mange apper, men har du få apper, blir systemet langt mer oversiktlig fordi alle appene er samlet på ett sted.

I vanlig hverdagsbruk er det ikke noe slinger i valsen. Samtalelyden er klar og god og fingeravtrykksleseren åpner telefonen på et blunk. Kameraet på baksiden er utviklet i samarbeid med Leica. Det har en svært høy lysstyrke på f/1,8 og leverer virkelig imponerende kvalitet til å være et telefonkamera.

Skulle man finne småting å irritere seg over, så hadde det vært fint med stereohøyttalere på fronten i stedet for en enkelt høyttaler i underkant av telefonen. Prisen kunne også vært litt lavere. Det er fint med reell konkurranse blant produsentene av telefoner i toppklassen, men vi hadde gjerne sett at det førte til litt lavere priser.

 

Huaweis hjemmeside:

www.huawei.com

 

+ Godt kamera

+ Lynrask

+ Førsteklasses skjerm

+ God batteritid

Konklusjon

En svært vellykket telefon som er verdt å vurdere hvis du er ute etter en toppmodell og ikke lar deg skremme av prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
Kirin 960
Minne (RAM)
6 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
5,5 tommer
Skjermoppløsning
2560 x 1440 piksler
Tilkoblinger
USB-C, hodetelefon, 2 x SIM-kort
Batteritid
Målt til 37 timer ved vanlig bruk
Batterikapasitet
4000 mAh
Operativsystem
Android 7.0
Nettverk
802.11ac
Mål
15,2 × 7,5 × 0,8 cm
Vekt
169 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
12 megapiksler + 20 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Nei
Annet
Farger: Grå eller gull
Benchmark (høyest er best)
111 845 målt med Antutu