Huawei P10

P10 klarer seg fint mot de store på markedet.

av Mikkel Jacobsen #Telefon #Huawei
9.3

Kinesiske Huawei er på hugget for tiden. De kan etter hvert tilby telefoner for enhver smak og ethvert budsjett, og produktene deres konkurrerer fint med prestisjetelefoner som iPhone og Samsung Galaxy.

Selv om Huawei P10 ikke på langt nær er like dyr, er ikke kvaliteten langt unna selskapets egen toppmodell Mate 9 Pro og tilsvarende fra Samsung og Apple. Kameraet er nemlig førsteklasses og skjermen er knivskarp. Samtidig har telefonen en elegant design, og brukervennligheten er forbilledlig.

Designen er diskré, noen vil kanskje si kjedelig, men det er ikke vondt ment. Det bør absolutt finnes «normale» telefoner i et marked der produsentene konkurrerer om de mest spektakulære skjermene og overflatebehandlingene.

Kameraet tar gode bilder, og de mange innstillingene gjør det fristende å eksperimentere. Uansett er resultatet skarpe bilder og gode farger.

Lang batteritid
Batteritiden er også god, og du kan regne med mellom ett og halvannet døgn ved vanlig hverdagsbruk – det vil si samtaler, meldinger, bruk av sosiale medier og fotografering. I testperioden kunne telefonen ligge i hvilemodus i flere døgn før den måtte lades.

Operativsystemet er Android Nougat 7.0, slik at du får en telefon med de nyeste funksjonene, og du lærer raskt å bruke den, selv om du ikke er vant med Android. Telefonen leveres nemlig med en særdeles pen og enkel utgave av det fleksible operativsystemet.

Huawei P10 er en solid og god telefon med et beskjedent ytre, og det er nettopp det geniale. P10 er for deg som vil ha en telefon som kan alt, men som ikke ser på telefonen som et statussymbol.

 

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

 

+Nøytral og diskré design
+Skarp skjerm
+Godt kamera
+Lang batteritid

Konklusjon

P10 er for deg som vil ha en telefon som kan alt, men som ikke føler noe behov for å vise at du har en dyr telefon.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
Kirin 960, Åttekjerners 2.4/1.8 GHz
Minne (RAM)
4 GB RAM
Lagringsplass
64 GB (kan utvides med microSD)
Skjermstørrelse
5.1”
Skjermoppløsning
1920 x 1080
Tilkoblinger
USB Type-C
Batterikapasitet
3200 mAh batteri
Operativsystem
Android 7.0
Nettverk
LTE Cat 9 B1/3/7/8/20/38
Kamera
12MP+20MP Leica Dual Camera, Hybrid AF, OIS, Dual Tone LED