Test av Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite

De færreste vil registrere at Huawei P20 Lite er en rimelig telefon. Derimot kan brukerflaten legge en demper på entusiasmen.

av #Telefon #Huawei
7.2

Huawei P20 Lite er den rimeligste modellen i den nye P20-serien. Utseendet minner om de dyrere telefonene i serien. Det betyr også at Huawei P20 Lite er blant de rimeligste telefonene der skjermen dekker nesten hele fronten.

Det betyder imidlertid også at skjermen har et «hakk» til kameraet øverst, som enkelte synes er irriterende – enten fordi det ligner på en iPhone X, eller fordi den ikke er en iPhone X. Hvis du synes det er plagsomt, kan du imidlertid «skjule det» i innstillingene slik at bare varsler blir vist ved siden av hakket. Det virker ganske enkelt ikke som om brukerflaten er konstruert for å ta hensyn til hakket.

Til gjengjeld betyr den begrensede plassen øverst på skjermen at varsler ofte blir skjult av det samme hakket. Det er nemlig bare plass til to varsler ved siden av det.

På baksiden av telefonen sitter det to kameraer som sammen kan gi en flott bokeh-virkning – altså at bakgrunnen i for eksempel et portrett blir uskarp. Det fungerer noenlunde greit på P20 Lite, men det hender at uskarpheten havner på feil sted, og det kan ødelegge et bilde. Generelt tar likevel kameraet fine bilder, uten å kunne måle seg med de beste i klassen.

Batteriet er på 3000 mAh og holder en hel dag ved normalt bruk – som man bør kunne forvente av en ny telefon.

Prosessoren i Huawei P20 Lite er selvsagt ikke like rask som på dyrere modeller, men det er sjelden et problem hvis du ikke bruker telefonen til mer krevende oppgaver.

Derimot opplevde vi flere problemet med brukerflaten, som har litt for mange feil. Det skjer litt for ofte at tastaturet ikke virker som det skal, eller at et program går i vranglås. Det kan naturligvis løses i en senere oppdatering, men som det er nå, er det et problem som bør nevnes.

 

Lavest pris på Huawei P20 Lite finner du her.

+ Kraftig telefon til prisen

+ Brukbar batteritid

– Problemer med brukerflaten

Konklusjon

Huawei P20 Lite er en fantastisk telefon til prisen og vil fungere helt fint for de fleste brukerne. Vi håper likevel at Huawei optimaliserer brukerflaten i kommende oppdateringer.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
Kirin 659
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
5,8 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2280
Tilkoblinger
USB C, Jack
Batteritid
Cirka 1 dag
Batterikapasitet
3000 mAh
Operativsystem
Android 8.0
Mål
148.6 x 71.2 x 7.4 mm
Vekt
145 g
Fingeravtrykksleser
På baksiden
Kamera
16 MP + 2 MP
Utskiftbart microSD-kort
Ja