Test av Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro

Det nyeste flaggskipet fra Huawei kombinerer et fenomenalt kamera med god batteritid.

av #Telefon #Huawei
9.1

P20 Pro er den nyeste toppmodellen fra Huawei. Designen har fått kritikk for å være en nesten tro kopi av iPhone, men den ser unektelig bra ut. Det er tre kameraer på den nydelige baksiden, som dessverre nærmest suger til seg fingeravtrykk. Skjermen dekker nesten hele fronten, med fingeravtrykksleser nederst og et iPhone-lignende hakk for høyttaler og kamera øverst. Designen med det lille hakket øverst på skjermen har vært gjenstand for diskusjon siden iPhone X ble lansert. Noen liker det, andre liker det ikke. Hvis du ikke liker det, kan du «skjule» hakket i innstillingene, slik at det bare er varsler som vises ved siden av hakket.

Den glatte baksiden kombinert med den enorme skjermen skapte imidlertid et uventet problem. Dette er nemlig den uten sammenligning glatteste mobilen denne testeren har hatt mellom hendene. Aldri har jeg mistet en telefon i gulvet så mange ganger som denne. Den ligger godt i hånden, men når man legger den fra seg, skal det ingenting til før den glir. I mange tilfeller er vekten av ladeledningen nok til at den dras ned fra bordet og går i gulvet.

Problemet avslørte likevel en positiv egenskap: Denne telefonen tåler nemlig juling. Etter minst seks fall fra bordhøyde har jeg fryktet det verste flere ganger, men det er fortsatt ikke antydning til skrammer på den flotte telefonen.

Det største trekkplasteret ved Huawei P20 Pro er utvilsomt kameraet. Det er også her jeg for første gang har merket den positive virkningen av kunstig intelligens i en telefon. Når man retter de tre kameraene mot et motiv, bruker telefonen kunstig intelligens til å velge de optimale innstillingene, og bildene fra Huawei P20 Pro er synlig bedre enn noe jeg har sett fra andre telefonkameraer.

Test av Huawei P20 Pro
Selv med begrensede fotografiske ferdigheter er det mulig å ta ganske fantastiske bilder med P20 Pro

P20 Pro skiller seg spesielt ut i bilder tatt i mørke omgivelser. Her brukes den kunstige intelligensen til å samle data fra de tre kameraene til ett bilde, som på magisk vis unngår den bevegelsesuskarpheten som normalt oppstår under slike forhold.

Test av Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro gir utrolig klare bilder også ved lite lys.

Det store batteriet på 4000 mAh holder fint en hel dag, noen ganger også to. Samtidig leveres telefonen med en hurtiglader som lader til 58 prosent på 30 minutter. Det vil i praksis si at batteriet har strøm nok til en hel dags drift etter bare en halvtimes lading.

 

+ Fantastisk kamera

+ God batteritid

+ Robust

– Glatt som et såpestykke

Konklusjon

Huawei P20 Pro er en utrolig god telefon med få svake sider. Spesielt kameraet og batteritiden gjør telefonen til et svært godt valg.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
Kirin 970
Minne (RAM)
6 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,1 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2240
Tilkoblinger
USB C
Batteritid
Opptil to dager
Batterikapasitet
4000 mAh
Operativsystem
Android 8,1
Mål
155 x 73,9 x 7,8
Vekt
180
Fingeravtrykksleser
På fronten
Kamera
40 MP, 20 MP svart-hvit og 8 MP teleobjektiv
Utskiftbart microSD-kort
Nei