Huawei P20

Huawei P20

Huawei P20 er en mellomklassemobil med gode materialer og ditto kamera.

av #Telefon #Huawei
7.0

P20 er en utpreget mellomklassemobil. I tillegg til P20 har Huawei også lansert to andre modeller i den samme serien, nemlig P20 Pro og P20 Lite, som er henholdsvis en toppmodell og en økonomimodell. Du kan lese testene av dem i Testsonen på http://test.komputer.no.

Selve telefonen føles gedigen og har god tyngde. Rammen er av aluminium, mens baksiden er av glass. Det samme er fronten, inkludert den 5,8 tommer store skjermen.

Som på mange andre nye telefoner får man her også et «hakk» helt øverst. Det kan du imidlertid skjule i innstillingene hvis du ønsker det, slik at den får et mer tradisjonelt utseende. Hakket gir uansett noen utfordringer: Meldingsikoner blir mindre for at de skal få plass, og dermed er det vanskeligere å se dem. Det er heller ikke alle apper som er optimalisert for visning på et skjerm med et slikt hakk.

Godt kamera
P20 er utstyrt med to kameraer på baksiden, og de gir flotte og levende bilder. Du får både mulighet for høyoppløst video, langsom kino og skarpe portretter med sløret bakgrunn. Sistnevnte virker noenlunde greit, men telefonen har problemer med ujevne kanter, som hår, og det kan gi noen lite heldige overganger.

Bruker du langsom kino-funksjonen, kan du nærmest få tiden til å stå stille. Det er svært imponerende ved for eksempel opptak av vann i bevegelse. Kameraet er med andre ord mer enn godkjent. Det samme er muligheten til hurtiglading. Det er en funksjon som burde finnes på alle telefoner.

Alt er imidlertid ikke rosenrødt. Du må nemlig inngå enkelte kompromisser hvis du velger Huawei P20. Den medfølgende programvaren virker ikke helt ferdigutviklet, og telefonen mangler 3,5 mm-utgang for hodetelefoner. Hvis det er viktig for deg, bør du altså velge noe annet. I motsetning til mange andre nye telefoner, som storebror P20 Pro, er heller ikke telefonen vanntett.

Likevel er det ingen tvil om at du får mye telefon for pengene med P20. Den konkurrerer imidlertid med den nye Oneplus 6 i pris, og det er nok den største utfordringen. Du bør i hvert fall vurdere hvilken av de to som passer best til dine behov, før du kjøper P20.

 

+ God mekanisk kvalitet
+ Fin batteritid

– Ingen 3,5 mm jack for hodetelefoner
– Ikke trådløs lading

 

Forhandler og pris:
www.prisjakt.no

Konklusjon

Hvis du klarer deg uten de nyeste funksjonene, er Huawei P20 en god telefon til prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
Huawei Kirin 970
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
5,8 tommer
Skjermoppløsning
2244 x 1080 piksler
Tilkoblinger
USB type-C
Batterikapasitet
3.400 mAh
Operativsystem
Android 8.1
Mål
149.1 x 70.8 x 7.7 mm
Vekt
165 gram
Fingeravtrykksleser
ja
Kamera
To på baksiden (20 MP og 12 MP) - 24 MP på fronten.
Utskiftbart microSD-kort
Nei