Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro er blant de beste mobilene som finnes akkurat nå. Kameraet er helt i særklasse.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Huawei
9.6

Kinesiske Huawei har to serier av topptelefoner: Den ene er Mate, der hastigheten er det viktigste, og der Huawei lanserer sine nye prosessorer.

Den andre serien legger størst vekt på ny kamerateknologi, og det er i denne serien vi finner den nyeste toppmodellen, Huawei P30 Pro.

P30 Pro benytter samme prosessor som Mate 20 Pro fra 2018. Det er en av de raskeste mobilene vi noen gang har testet, så det er ingen dum idé.

De største nyhetene i P30 Pro sitter på baksiden, der Huawei har bygd inn et førsteklasses kamera med hele tre objektiver. Med dem klarte denne testeren å ta flotte nattbilder under en storbyferie. Skarpheten i bildene fra P30 Pro er oppsiktsvekkende god, selv om man bare løfter mobilen og knipser i vei.

Også portretter er en disiplin som P30 behersker til fulle. En liten sensor ved siden av kameralinsene gir kameraet dybdeinformasjon som sørger for at det kan levere portretter med uskarp bakgrunn, mens hovedmotivet er i knivskarpt fokus.

 

Huawei P30 Pro
Nattfotografering med Huawei P30 Pro

 

Skjermen dekker nesten hele fronten av telefonen. Det betyr at selfiekameraet er plassert som en liten, sentralt plassert svart prikk øverst på skjermen. Man legger sjelden merke til det, men det er litt irriterende med det svarte «hullet» når man ser bilder på skjermen.

Også fingeravtrykksleseren er integrert i skjermen. Det er en forholdsvis ny teknologi og fungerer fortsatt ikke optimalt på noen av de modellene vi har sett hittil. Huawei har imidlertid klart å gjøre avlesingen litt raskere enn i tidligere modeller. Selv foretrakk jeg likevel å bruke ansiktsgjenkjenningen. Den er både raskere og gir færre feilavlesinger når telefonen skal låses opp.

Samtalelyden er god, og særlig hvis du aktiverer en funksjon kalt VoLTE. VoLTE sender samtalen som data via mobilnettet – ikke som ved en tradisjonell telefonsamtale.

Heldigvis er det i ferd med å bli vanlig at dyre og strømkrevende telefoner tilgodeses med anstendig batterikapasitet, og Huawei P30 Pro er ikke noe unntak. Med en kapasitet på 4200 mAh har den strøm nok til en aktiv dag med telefonen. Selv med flittig bruk av kamera, internett og GPS var det aldri fare for at batteriet skulle bli tomt før sengetid. Batteriet kan dessuten hurtiglades med den medfølgende laderen, og den støtter også trådløs lading.

Samlet sett er Huawei P30 en av de aller beste mobilene i handelen akkurat nå. Er du spesielt ute etter en telefon med et godt kamera, så får du ikke bedre enn P30 Pro.


+ Rask

+ Fantastisk kamera

– Treg fingeravtrykksleser

Conclusion

Huawei P30 Pro er blant de beste mobilene som finnes akkurat nå. Kameraet er helt i særklasse.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
HUAWEI Kirin 980 åttekjerners prosessor
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte
Skjermstørrelse
6,47 tommer
Skjermoppløsning
2340 x 1080 piksler
Tilkoblinger
Type-C, USB 3.1 GEN1
Batterikapasitet
4200mAh
Operativsystem
Android 9
Nettverk
802.11ac (Wi-Fi 5), Bluetooth 5
Mål
158 x 73,4 x 8,41 mm
Vekt
192 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i skjermen
Kamera
40 MP (vidvinkelobjektiv, lysstyrke f/1.6, OIS) + 20 MP (Ultra vidvinkelobjektiv, lysstyrke f/2.2) + 8 MP (telefoto, lysstyrke f/3.4,OIS)
Utskiftbart microSD-kort
Nei, men Huaweis NM-kort