Test av Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro

Premiumtelefon uten Google.

av Markus Dahlberg #Telefon #Huawei
6.9

Huawei P40 Pro er en toppmodell med imponerende tekniske data. Få andre telefoner har bedre kamera, flottere skjerm og like god brukerflate. Derfor er det et betydelig skår i gleden er at den ikke har noen av alle de gode Google-appene.

Ellers minner P40 Pro langt på vei om forgjengeren P30 Pro. Den nye modellen føles likevel mer gedigen med den blanke metallkanten og det faktum at den er ti prosent tyngre. Alle skjermkantene er avrundet, og de har blitt enda tynnere. Det bidrar til det elegante inntrykket.

Skjermen er lyssterk med levende farger og god kontrast. Oppdateringsfrekvensen på 90 Hz gir et jevnt og stabilt bilde i alle appene. Fingeravtrykksleseren er skjult i skjermen og er både rask og velfungerende.

Ansiktsgjenkjenningen er likevel enda bedre. Den åpner telefonen bokstavelig så fort man kaster et blikk på den.

Det store trekkplasteret i P40 Pro er de fire kameraobjektivene som er samlet ved siden av blitsen på baksiden. Du får et hovedkamera på 50 megapiksler med optisk bildestabilisering og en maksimal ISO-verdi på 409600. Du får også et ultravidvinkelkamera på 40 megapiksler med en rekke videofunksjoner, samt et telekamera med 5x optisk zoom.

Endelig får du et spesialkamera som måler avstanden til motivet, slik at du for eksempel kan gjøre bakgrunnen i et portrett uskarp.Frontkameraet er på 32 megapiksler og ledsages av et IR-kamera som måler avstand, slik at du kan gjøre bakgrunnen uskarp også i bildene du tar av deg selv.

Resultatet av alle kameraene og den kunstige intelligensen er imponerende. Du kan ta fantastisk fine bilder i nesten alle situasjoner, og bilder i svak belysning blir bedre enn det som burde være mulig. Huawei har optimalisert batteritiden, slik at telefonen holder det gående i opptil et par dager på én lading. Med hurtigladeren som følger med, kan batteriet lades til 50 prosent på 25 minutter, mens det bare tar en time å lade det helt.

Ingen Google app-butikk

Huawei P40 Pro er på mange måter en fantastisk mobiltelefon. Dessverre finnes fortsatt problemet med at Google ikke får lov til å samarbeide med Huawei. Derfor finner du ikke Google Play Butikk på P40 Pro, og heller ikke YouTube, Google Maps, Chrome eller andre Google-apper eller tjenester. Derfor har Huawei utviklet sin egen app-butikk som de kaller App Gallery. Der finner du mange apper, men de fleste vi er vant til å finne i Android-systemet, er sørgelig fraværende. Du kan riktignok overføre enkelte apper fra en annen mobil med appen Phone Clone, men når man ikke har tilgang til grunnleggende Google-tjenester som Play Butikk, er det andre apper som ikke virker. Vi fikk for eksempel installert nettleseren Firefox, men appen blir ikke oppdatert. En annen mulighet er å laste ned apper direkte fra produsentene, for eksempel Facebook, men det blir dessverre aldri helt bra uten Googles egen app-butikk.


+ Imponerende kamera
+ Fantastisk skjerm
 Mangler Google-apper

Konklusjon

En virkelig super telefon med knivskarp kamerateknikk og mange gode funksjoner, men det hjelper lite uten Google.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Processor
Huawei Kirin 990 5G
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,58 tommer
Skjermoppløsning
2640 x 1200 piksler
Tilkoblinger
USB C
Batteritid
15 timer
Batterikapasitet
4200 mAh
Operativsystem
Android 10
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mål
158,2 x 72,6 x 8,95 mm
Vekt
209 g
Fingeravtrykksleser
I skjermen
Kamera
50 + 40 + 12 + 32 megapiksler (vidvinkel, ultravidvinkel, tele, front) + 2x dybdekameraer
Annet
IP68
Benchmark (høyest er best)
497660 (AnTuTu)
CPU: 153050
GPU: 172873
MEM: 100635
UX: 71102