Du kan sætte en sikkerhedsstrop fast i hjørnet af telefonen.

Motorola Defy

Motorola Defy er en veldig robust håndverkertelefon, men den er ikke like rask som mange av konkurrentene i samme prisklasse.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.3

Motorola Defy er en telefon til håndverkere, og kanskje til deg som ofte mister telefonen i bakken. Det er en ekstremt robust smarttelefon som er pakket inn i et tykt lag av solid og slagfast plast.

Vi lot telefonen falle ned på et flisgulv, og det var ikke så mye som en skramme på den da vi tok den opp igjen. Det er uansett mindre sannsynlig at du mister en Motorola Defy enn mange andre smarttelefoner, for både baksiden og begge sidene har sklisikre spor som gjør at telefonen ligger veldig godt i hånden. Som ekstra sikring følger det med en stropp du kan feste i hjørnet av telefonen og vikle rundt håndleddet.

Det er en stor og tykk telefon, så for å få et godt grep er det en fordel med en skikkelig neve – men har du det, er fingeravtrykkleseren på baksiden plassert slik at den nås enkelt og greit med pekefingeren.

Av/på-knappen på siden sitter også i perfekt avstand til tommelen. Knappen er bred og lett å trykke ned, selv om du har på deg arbeidshansker. Det samme kan vi ikke si om den programmerbare knappen og knappen du bruker til å skru opp og ned lyden. De er veldig smale.

Det er det kraftige eksteriøret som gjør dette til et godt kjøp, for de innvendige delene ikke er like imponerende. Du merker godt at denne telefonen ikke har den raskeste prosessoren. Når du for eksempel blar nedover en lang nettside med mange bilder og videoklipp, har Defy en tendens til å slite litt, slik at oppdateringen av skjermen begynner å hakke.

Skjermen er ikke spesielt lyssterk. Dette synes vi er litt pussig på en telefon vi må anta vil bli brukt ganske mye utendørs. Skjermen blir dessuten enda mørkere hvis du ikke passer på å se helt vinkelrett inn på den, fordi betraktningsvinklene ikke er spesielt store.

Men lyden fra telefonens høyttalere er god. Den er klar og høy, og det er i tillegg gjort plass til en god, gammeldags hodetelefonkontakt på toppen av telefonen.

 


+ Svært robust

+ God lyd

– Litt treg prosessor

Conclusion

Motorola Defy er en veldig robust håndverkertelefon, men den er ikke like rask som mange av konkurrentene i samme prisklasse.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Snapdragon 662
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
6,5 tommer
Skjermoppløsning
720 x 1600 pixels
Tilkoblinger
USB-C, høretelefon
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapasitet
500 mAh
Operativsystem
Android 10
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
169,8 x 78,2 x 10,9 mm
Vekt
232 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, på baksiden
Kamera
48 MP, 2 MP (macro), 8 MP (selfie)
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
315 single core, 1426 multi-core