Powerknappen med fingeraftrykslæseren sidder ret højt oppe på siden af telefonen, så du skal have en lang tommelfinger eller ændre dit greb for at logge på telefonen.

Motorola Edge 30 Pro

Motorola Edge 30 Pro er en stor og rask topptelefon til en overkommelig pris – i hvert fall i forhold til konkurrentene.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
9.0

Edge 30 Pro er Motorolas variant av en lynrask topptelefon som har litt rimeligere pris enn konkurrentene.
Mobiltelefonen har en av de raskeste prosessorene som finnes på markedet akkurat nå, og det merkes uansett hva du gjør på telefonen.

Skjermen har et godt og skarpt bilde som bare ødelegges litt av et sort hull til selfiekameraet, som er plassert i midten øverst på telefonen. Bildet har en sterk kontrast og lysstyrke som nesten kan måle seg med de beste telefonene fra Samsung.

Vi fikk i gjennomsnitt ett og et halvt døgn ut av batteriet. Det er ikke så dårlig når vi tar hensyn til ytelsen og skjermens oppdateringsfrekvens. Hvis du reduserer oppdateringsfrekvensen fra de maksimale 144 Hz, får du enda lengre batteritid.

Vi foretrakk imidlertid å leve med å måtte lade telefonen daglig, for den raske skjermoppdateringen gir en flott og flytende opplevelse når innhold på f.eks. nettsider ruller nedover skjermen. Batteriet lades svært raskt takket være den kraftige medfølgende laderen. Faktisk tok det bare et kvarters tid å lade fra 3 til 50 prosent. Det er godt gjort når vi tenker på at noen topptelefoner i dag ikke engang har en lader med i esken.

Hovedkameraet tar utmerkede bilder i dagslys og i tillegg har det også en fin vidvinkel. Dessverre har det har ingen makrolinse til å ta supernærbilder. Det kan være litt irriterende hvis du er den typen som­ av og til liker å bruke mobiltelefonen som et forstørrelsesglass. Vi prøvde også å ta opp video i 8K-oppløsning. Det krevde tilsynelatende litt for mye av den innebygde bildestabiliseringen, for vi det hendte at vi fikk ganske ustabile opptak. Opptak i 4K-oppløsning så faktisk bedre ut.

På siden sitter det kun en av/på-knapp og en vippeknapp som regulerer volumet opp eller ned. I telefoner i denne prisklassen er fingeravtrykkleseren oftest innebygd i skjermen, men i Edge 30 Pro sitter den integrert i av/på-knappen. Det gjør ikke så mye, for den registrerer fingeren din raskt og logger deg på telefonen.


+ Rask

+ God pris

– Mangler makrokamera

Conclusion

Motorola Edge 30 Pro er en stor og rask topptelefon til en overkommelig pris – i hvert fall i forhold til konkurrentene.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
SM8450 Snapdragon 8 Gen 1
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,7" OLED
Skjermoppløsning
1080 x 2400 px
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4.800 mAh
Operativsystem
Android 12
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
16,3 x 7,6 x 0,9 mm
Vekt
196 g
Benchmark (høyest er best)
Geek Bench 1202 single, 3740 multi, 6200 OpenCL