Telefonens fremtrædende kameraer gør det rigtig godt.

Motorola Edge 30

Motorola Edge 30 Pro er en rask topptelefon til en rimelig pris.

av Henrik Ræder Clausen #Telefon #Motorola
8.8

Det er veldig mye bra å si om Moto­rola Edge 30. Den er rask, hjelpsom og har glimrende kameraer. Skjermen er flott og reagerer lynraskt. Batteriet holder lenge og vekten er beskjeden. Hvis du kan unnvære visse funksjoner, er det vanskelig å finne en bedre telefon til prisen.

Telefonen oppleves behagelig rask. Vår hastighetsmåling med benchmark-appen Geekbench viste 2867 – den er rask uten å være oppsiktsvekkende. Den gode opplevelsen med telefonen skyldes først og fremst skjermen, som har en oppdateringsfrekvens på 144 Hz. Det er raskere enn øyet kan oppfatte og gir en god, flytende opplevelse. Det er også en fornøyelse å lytte i telefonen. Stemmer kommer tydelig og naturlig gjennom, og mikrofonen er god til å dempe støy fra omgivelsene.

De to hovedkameraene tar naturtro bilder med en nøytral fargebalanse og beskjeden støy. Kameraene takler også opptak om natten godt, med en viss tendens til å overdrive kontrasten. Med zoom kommer det litt støy i bildene. Kameraappen har en god Pro-modus der du løpende får data om belysning og fargebalanse. Den tilbyr også en rekke manuelle innstillinger.

Det innebygde batteriet på 4 020 mAh er ikke spesielt stort. Likevel kunne vi konstatere at telefonen kan brukes i to dager uten lading, og til og med lenger når den ikke brukes aktivt. Edge 30
er god til å spare strøm når det er mulig.

Det er imidlertid et par ting vi ikke får med den elegante designen. Vi savner for eksempel trådløs lading og tilkobling av analoge hodetelefoner. Det er heller ikke mulig å montere to simkort eller utvide med et SD-kort.


+ God hastighet

+ Lang batteritid

– Vi savnet noen funksjoner

Conclusion

Motorola Edge 30 Pro er en rask topptelefon til en rimelig pris.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 778G+ 5G
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermoppløsning
1080 x 2400 pixels,
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4020 mAh
Operativsystem
Android 12
Nettverk
5G / WiFi 6e
Mål
15,9 x 0,74, x 6,8 cm.
Vekt
155 g
Kamera
50 megapixel
Benchmark (høyest er best)
2867