Vi er helt pjattede med den skridsikre bagside på Edge 40 Neo.

Motorola Edge 40 Neo

Edge 40 Neo har mange egenskaper vi normalt ser i dyre toppmodeller, men prisen er under halvparten så høy.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
9.0

Edge 40 Neo er virkelig en kraftpakke av en mobil. Den er lett, forholdsvis rask og har flere egenskaper vi ellers ser i dyrere modeller.

Dagens smarttelefoner er forbløffende like å se på, og av en eller annen grunn synes de fleste produsentene at baksiden skal være så glatt som overhodet mulig. Det er ikke nødvendigvis en god egenskap i en mobil til mange tusen kroner. Derfor er det fint å konstatere at Motorola har utstyrt baksiden av Edge 40 Neo med en gummilignende overflate. Det reduserer faktisk behovet for et mer eller mindre estetisk vellykket deksel og er et eksempel til etterfølgelse. Den gripevennlige overflaten fortsetter dess­uten litt opp langs kanten, slik at man får et sikrere grep rundt mobilen.

Edge 40 Neo er også tettet mot støv og vann i henhold til den høye IP68-sertifiseringen. Det innebærer blant annet at den tåler å være nedsenket i vann i opptil 30 minutter.

Hurtiglading

Nederst blant tilbehøret i emballasjen finner vi en kjærkommen bonus i form av en hurtiglader. Den leverer opptil 68 watt, og dermed kan du lade mobilen fra null til 100 prosent på under en time. Ellers er lader noe du må skaffe selv hvis du for eksempel investerer i en tre ganger så dyr iPhone og ikke har en lader liggende.

Kameraet er det samme som i den dyrere Edge 40 Pro-modellen, og det leverer synlig bedre bilder enn de fleste modeller i denne prisklassen. Det er bare videoopptakene som er tanke nedjustert sammenlignet med Edge 40 Pro, men du kan tross alt ta opp utmerkede videoklipp i 4K-oppløsning med 30 bilder i sekundet. Det er trolig mer enn godt nok for de fleste.

Mobilen støtter for øvrig den trådløse nettverksstandarden Wi-Fi 6E. Det er ingen selvfølge i en såpass rimelig mobil, og vi lastet ned data med nesten 700 Mbit/sekund da vi koblet den til en rask ruter med fibertilkobling til nettet.

Du blir imidlertid påtvunget en del apper den første gangen du starter mobilen, men hvis du helst vil slippe for eksempel Facebook og Tiktok, er det en enkel sak å slette dem, selv om det ville vært bedre å slippe. Den lille ulempen synes vi likevel er til å leve med så lenge Edge 40 Neo koster så lite som den faktisk gjør.


+ Raskt trådløst nett

+ Gripevennlig overflate

– Overflødige reklame-apper

Conclusion

Edge 40 Neo har mange egenskaper vi normalt ser i dyre toppmodeller, men prisen er under halvparten så høy.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Octa-core (2x2.5 GHz Cortex-A78 & 6x2.0 GHz Cortex-A55)
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,55"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.4
Mål
16 x 7,2 x 0,8 cm
Vekt
170 g
Kamera
50 MP, 13 MP ultra, 32 MP selfie
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 2542