Den smalle kant gør telefonen svær at holde godt fast om.

Motorola Edge 40 Pro

Edge 40 Pro er rask og har mange gode funksjoner. Motorolas egne tillegg til Android fungerer bra.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
9.1

Motorola har generelt et stort utvalg av telefoner til rimelige priser. Det gjelder imidlertid ikke for Edge 40 Pro, som ikke akkurat er en rimelig telefon, men ytelsen og funksjonene er heldigvis også deretter.

Prosessoren som driver det hele er en av de mest utbredte modellene i de dyre Android-telefonene akkurat nå, og den er lynrask. Når du samtidig får mye RAM, 5G-internett og Wi-Fi 6E, kan du nesten ikke be om mer i en smarttelefon.

Den store, flotte glasskjermen har lett buede sider, noe som gir telefonen et eksklusivt utseende. Dessverre betyr dette også at kanten på Edge 40 Pro er blitt ganske smal. Det kan derfor være vanskelig å få et trygt grep om telefonen, så et deksel vil nok være en god idé.

Det skjuler seg en fingeravtrykkleser i skjermen. Denne er ikke like effektiv som den typen fingeravtrykkleser Motorola vanligvis bygger inn i av/på-knappen, men til gjengjeld er det enklere å plassere tommelen på skjermen, uavhengig av hvilken hånd du bruker.

Baksiden har en litt ru overflate som ikke så lett trekker til seg fingeravtrykk, og telefonen er også godt beskyttet mot støv og vann. Den har en holdbarhetssertifisering på IP68, noe som betyr at du trygt kan miste telefonen i for eksempel badekaret.

Kameraet tar flotte bilder under de fleste lysforhold. Den optiske bildestabiliseringen bidrar til å gi skarpere bilder i svakt lys. Kameramodulen stikker litt ut på baksiden av den slanke telefonen, og den er plassert på den ene siden, slik at telefonen vipper lystig fra side til side hvis du prøver å bruke den mens den ligger på bordet.

Operativsystemet er den nyeste versjonen av Android, og Motorola har supplert med sin spesielle Moto-app, som gjør det superenkelt å endre operativsystemets utseende og de viktigste innstillingene. Du får også Motorolas smarte funksjon Bevegelser, som styrer telefonen på utradisjonelle måter. Du kan for eksempel slå på blitslyset og bruke den som lommelykt ved bare å riste på telefonen noen ganger.  Den fungerer også når du har slått av skjermen, og er utrolig praktisk når du trenger lys i en fart. Det er godt å se at det følger med en lader i esken, og dette er i tillegg en kraftig lader med hele 125 watt. Det tok oss derfor bare en snau halvtime å fullade telefonen. Hvis du har en trådløs lader, kan du også bruke den til å lade Motorola Edge 40 Pro.

Batterikapasiteten er litt lavere enn for en vanlig telefon i denne prisklassen. Takket være telefonens effektive strømbesparende funksjoner holdt imidlertid batteriet Edge 40 Pro i gang i omtrent to døgn i gjennomsnitt under testen vår.


+ Flott skjerm

+ Rask

+ Smarte bevegelsesfunksjoner

Conclusion

Edge 40 Pro er rask og har mange gode funksjoner. Motorolas egne tillegg til Android fungerer bra.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Snapdragon 8 Gen 2
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,67"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4.600 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 6E
Mål
16,1 x 7,4 x 0,8 cm
Vekt
199 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
50 MP, 12 MP (tele), 50 MP (ultrawide), 60 MP (selfie)
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: Single core 1970, Multi core 5158