Motorola G4 Plus er en rimelig og svært god smarttelefon

Motorola G4 Plus

Motorola G4 Plus er et raskt og svært godt alternativ til dyrere smarttelefoner.

av Christian Slot #Telefon #Motorola
9.1

Kampen om smarttelefonkundene er knallhard, og giganter som Samsung og Apple utfordres av produsenter som OnePlus og Motorola, som leverer gode telefoner til svært konkurransedyktige priser.

Det siste skuddet på stammen er Moto G4 Plus fra Motorola, og det er en både rimelig og svært god telefon.

Telefonen er 9 mm bredere og 15 mm høyere enn en iPhone 6, så dette er neppe noe for deg som liker små telefoner. Baksiden er et deksel av hardplast, men føles likevel solid. Dekslet må tas av for å få tilgang til kortlesere for to simkort og ett SD-kort.

Telefonen er rask, og jeg merker ingen forsinkelser hvis jeg åpner mange programmer og skifter raskt mellom disse – eller når jeg blar i bilder eller ser video i HD-kvalitet.

G4 Plus har kameraer både foran og bak, og kameraet på baksiden er overraskende godt med sine 16 megapiksler. Autofokusen er lynrask og bildene skarpe og detaljrike, også ved dårlige lysforhold. Fargene på den 5,5 tommer store Full HD-skjermen er gode, og den automatiske HDR-innstillingen, som blant annet gjør mørke bilder lysere, er rask.

Fingeravtrykksleseren nederst på skjermen har fungert knirkefritt de dagene jeg har brukt telefonen, men selve knappen er litt overflødig. Du kan bruke den til å vekke telefonen fra dvaletilstand, men ikke så mye mer, og det virker som bortkastet plass.

Moto G4 Plus har også et par smarte og svært brukervennlige funksjoner: Hvis du vrir håndleddet to ganger, åpnes kameraappen. Legger du telefonen med skjermen ned, demper du meldingslyder og anrop – og løfte du telefonen, våkner den fra dvale, slik at du kan se om du har noen meldinger. Gjør du et lite karateslag med telefonen, tennes lommelykten.

Motorola G4 Plus leveres med en TurboPower-lader som lader batteriet (3000 mAh) svært raskt – det vil si på litt under 1 time og 40 minutter.

G4 Plus er vannavvisende – ikke vanntett som fjorårets års Moto G. Det er ikke det som får lasset til å velte, men det er likevel et skritt i feil retning.

Motorola Moto G4 Plus finner du via prisguide.no.

Konklusjon

Motorola G4 Plus bør absolutt vurderes hvis du er ute etter et rimeligere alternativ til de kostbare toppmodellene.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Åttekjerners
Minne (RAM)
2 GB
Lagringsplass
16 GB
Skjermstørrelse
5,5 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
Tilkoblinger
Micro SD-kort, micro USB-stik, hodesett
Batterikapasitet
3000 mAh
Operativsystem
Android
Nettverk
Wi-Fi 802.11n, Wi-Fi 802.11g, Bluetooth,
Mål
15,3 x 7,6 x 0,9 cm
Vekt
155 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
16 megapiksler, 5 megapiksler (front)
Utskiftbart microSD-kort
Ja (opptil 128 GB)
Annet
Dual-sim