Moto G200 er en stor telefon, især i højden.

Motorola Moto G200 5G

Trenger du en stor telefon, er Moto G200 et veldig godt alternativ til en god pris. I tillegg får du et bra kamera.

av Henrik Ræder Clausen #Telefon #Motorola
9.5

Motorola Moto G200 er en stor telefon som klarer seg godt på alle viktige punkter – særlig kameraet imponerer. Du kan savne noen funksjoner fra dyrere telefoner, men hvis du er på utkikk etter en stor telefon til en rimelig pris, er Moto G200 et godt valg.

Telefonen er bred og høy, noe som gir ekstra god plass til ikoner, tastatur og video. Skjermen er lynrask å jobbe med, for alt beveger seg jevnt og forutsigbart. Den gode opplevelsen skyldes naturligvis den fine Snapdragon 888-prosessoren som gir skjermen en oppdateringshastighet på hele 144 Hz.

Mikrofonen er ganske god når du snakker i telefonen. Hvis forbindelsen er i orden, kommer både din egen og motpartens stemme tydelig frem.

Telefonens hovedkamera tar bilder i imponerende kvalitet med en størrelse på 12 megapiksler. Fargene er naturlige, og det er bare minimale spor av digital etterbehandling. Det gode resultatet oppnås ved å nedskalere fra en originalstørrelse på 108 megapiksler, som du også kan fotografere i hvis du ønsker det.

Frontkameraet fungerer godt i de fleste situasjoner. Ved svakt lys jevner den kunstige intelligensen ut støy, rynker og andre ubehageligheter. Det ser litt kunstig ut, men er ikke direkte påtrengende. Hovedkameraet takler fotografering i svakt lys glimrende hvis du har ro til å vente på lang eksponeringstid.

Operativsystemet er det litt aldrende Android 11, tilsatt noen ekstra finesser i brukergrensesnittet. En håndfull veivisere viser deg hvordan du enkelt kan velge og flytte elementer på skjermen. Det krever litt tilvenning å lære de ekstra fingerbevegelsene, men det er en god investering i lengden å sette av tid til å lære det.

Den medfølgende laderen har en effekt på 33 watt. Målingen vår viste litt mindre, nemlig 28 watt, men i alle tilfeller kan telefonen lades fra tom til nesten full på én time. Batteriet er stort nok til én dags flittig bruk. Det vi savner er imidlertid muligheten for trådløs lading.

Lydentusiaster av den gamle skolen vil også savne en inngang til hodetelefoner, siden Moto G200 krever Bluetooth eller hodetelefoner med USB-C-tilkobling. Telefonen har også Dolby Atmos, som gir ekstra stor lyd i spill og filmer som benytter dette.

Plus / minus
+ Høy ytelse og rask skjerm
+ Gode kameraer
– Ingen trådløs lading

Conclusion

Trenger du en stor telefon, er Moto G200 et veldig godt alternativ til en god pris. I tillegg får du et bra kamera.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 888+ 2.84 GHz
Skjermoppløsning
2460 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5000 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 6E
Mål
7,5 x 0,9 x 16,8 cm
Vekt
202 g
Kamera
108 Mpixel
Benchmark (høyest er best)
2734