Fingeraftrykslæseren gemmer sig bag cirklen med Motorola-logoet.

Motorola Moto G30

Det er ikke den beste telefonen i verden, men du får en stor skjerm og lang batterilevetid til en veldig god pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.0

Prisen er det mest tiltrekkende med Motorolas budsjettmobil, Moto G30, som ikke er så rask og har en litt dårlig skjerm.

Du kan heller ikke forvente all verden til denne svært overkommelige prisen, men det er tross alt også flere gode egenskaper ved Moto G30.

Batteriet er på hele 5000 mAh, og siden Moto G30 ikke bruker like mye strøm som raskere mobiler, varer batteriet også lenge. Vi kunne i gjennomsnitt bruke mobilen i to døgn før vi måtte lade den igjen.

Skjermen er på hele 6,5 tommer, men den har langt fra den beste bildekvaliteten vi har sett. Kontrasten og fargegjengivelsen i skjermen er mye dårligere enn på OLED-skjermene som sitter i litt dyrere mobiler.

Du bør for øvrig se direkte på skjermen, for hvis mobilen ligger på bordet slik at du ser skjermen fra en litt skjev vinkel, er det vanskelig å se noe som helst på skjermen.

Kameraet tar noen bilder som de fleste vil være fornøyde med, men det var stor forskjell i forhold til da vi tok bilder av de samme motivene med en Huawei P30 med et par år på baken. Det er tydeligvis mer bildestøy i bilder fra Moto G30 – spesielt i bilder tatt i lav belysning.

Baksiden av mobilen er laget av plast, og det føles kanskje ikke så eksklusivt som glasset på baksiden av andre mobiler. Til gjengjeld er den heller ikke like glatt, og Moto G30 ligger trygt i hånden.

På baksiden er det også en fingeravtrykkleser. Den er ikke så rask, men fingeravtrykket vårt ble avlest på første forsøk hver gang, og den sitter i riktig høyde på mobilen og er lett tilgjengelig med pekefingeren når du holder mobilen i hånden.

Selv om ikke alt er like bra med mobilen, må vi også si at du faktisk får en brukbar Androidmobil til en god pris. Det er ikke noe du kan gjøre på en mobil til en tre ganger så høy pris som du ikke kan gjøre på Moto G30. Så lenge du kan leve med at det kanskje ikke skjer like smidig


+ Lang batteritid

+ God pris

– Hakker

– Dårlig skjerm

Conclusion

Det er ikke den beste telefonen i verden, men du får en stor skjerm og lang batterilevetid til en veldig god pris.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Snapdragon 662
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,5 tommer
Skjermoppløsning
1600 x 720 pixels
Tilkoblinger
USB C
Batteritid
2 døgn
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
165,2 x 75,7 x 9,1 mm
Vekt
200 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, på bagsiden
Kamera
64 MP, 8 MP (ultra wide), 2 MP (macro), 13 MP (frontkamera)
Utskiftbart microSD-kort
Ja