Bagsiden er fremstillet i plastik, så du har et godt greb om telefonen – også når du ikke bruger det medfølgende silikonecover.

Motorola Moto G51 5G

I Moto G51 5G får du både 5G og en enorm skjerm i en rimelig telefon, men det er også et par ting som trekker ned.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.4

I Moto G51 får du en kjempestor skjerm i en telefon til en fornuftig pris. Med sine 6,8 tommer er skjermen nærmest på størrelse med et lite nettbrett, og selv de største hendene vil ha problemer med å nå toppen av skjermen ved enhåndsbetjening. Fingeravtrykkleseren er også plassert langt oppe på siden av telefonen, så Moto G51 egner seg best til store labber. Volum-knappen og en knapp til Google Assistent sitter enda høyere oppe, så du må endre grepet rundt telefonen for å nå helt opp.

Det er ikke en skjerm av høyeste kvalitet som sitter i Moto G51: Sorte områder på skjermen er svakt grålige, så kontrasten er ikke den beste. Til gjengjeld har skjermen en høy oppdateringsfrekvens på 120 Hz, noe som bidrar til at særlig grafikken i spill oppdateres flytende.

Du kan merke at telefonens prosessor ikke er blant de raskeste. Telefonen har en tendens til å hakke litt når du for eksempel flytter rundt på et satellittkart i Google Maps. Det sitter et batteri med stor kapasitet i Moto G51, og i gjennomsnitt fikk vi nesten to døgns bruk ut av vårt eksemplar i testperioden. Den store skjermen og det velvoksne batteriet sørger sammen for at Moto G51 ikke er noen lettvekter. Du kan fort bli litt sliten i fingrene hvis du holder på med mobiltelefonen lenge om gangen.

Batteriets høye kapasitet og den litt underdimensjonerte laderen som følger med, gjør at ladingen av Moto G51 tar ganske lang tid. Det tok over 2,5 timer å lade mobiltelefonen fra null til 100 prosent, så det er like før du må sette av tid i kalenderen til å lade opp mobiltelefonens batteri.

Kameramodulen på baksiden har tre linser som sammen gir en bildekvalitet de aller fleste vil være fornøyd med. Selfiekameraet på mobiltelefonen har et ganske stort, sort hull øverst i midten av skjermen. Det hadde vi helst vært foruten – eller kanskje burde mobilkameraet i det minste vært flyttet til en mindre fremtredende plassering, for eksempel helt opp i kanten av skjermen.


+ Stor skjerm

+ Stor batterikapasitet

– Svak prosessor

Conclusion

I Moto G51 5G får du både 5G og en enorm skjerm i en rimelig telefon, men det er også et par ting som trekker ned.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Snapdragon 480+
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
6,8"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mål
17,05 x 7,65 x 0,91 cm
Vekt
208
Kamera
50 MP, 8 MP (ultravid), 2 MP (makro), 13 MP (selfie)
Benchmark (høyest er best)
GeekBench: 1696