Der er en god lydkvalitet i samtaler, og de brede kanter giver et godt greb om telefonen.

Motorola Moto g53

Moto g53 er ingen dårlig telefon, men du må akseptere at det er gjort noen kompromisser for å holde prisen nede.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
6.9

Det er mye bra å si om Motorolas nye smarttelefon Moto g53. Det beste med telefonen er imidlertid prisen, som ligger i det aller laveste prissjiktet når du tenker på at du faktisk får en 100 prosent brukbar smarttelefon med stor skjerm. Skjermen har også en oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz, noe som gir en fin og flytende effekt når du blar gjennom en lang tekst eller en rekke menypunkter på skjermen. Men kontrasten kunne vært bedre, for det er spart på skjermteknologien for å holde prisen nede. De dyreste telefonene bruker OLED-skjermer, der hver piksel i skjermen kan slås på og av, men i Moto g53 er det brukt en vanlig LCD-skjerm, slik at hele skjermen er bakgrunnsbelyst. Det betyr at de områdene på skjermen som burde være helt sorte i stedet har en gråtone.

Prosessoren er ikke blant de raskeste. Du merker det ikke så mye når du bare beveger deg rundt på startskjermen, men hvis du åpner en tung nettside med mye grafikk og video, merker du at telefonen stopper opp litt innimellom for å klare å «fordøye» innholdet. Det var imidlertid ingen problemer med å kjøre vanlige apper som e-post eller kalender på telefonen.

Den medfølgende laderen er på 10 watt, og det tar et par timer å lade batteriet til 100 prosent. Ladingene vi har målt på andre telefoner med samme batterikapasitet ligger helt nede på rundt 25 minutter. 

Fingeravtrykkleseren er skjult i av/på-knappen på siden av telefonen, og selv om avlesningen ikke er så rask, er den i hvert fall treffsikker. Knappen registrerte fingeravtrykket vårt hver gang uten en eneste feilavlesning. Det er imponerende. 

Du trenger ikke kjøpe Moto g53 for å eksperimentere med fotografering på telefonen. Det innebygde kameraet har en grei kvalitet, men heller ikke så mye mer. Ikke la deg lure av at bildesensoren har hele 50 megapiksler, for det er tydelig at bildene er tatt med et mobilkamera. Bilder tatt i lite lys er svært grovkornede, og fargenyansene glir sammen i store, ensfargede blokker. Det var kun bilder tatt i fullt dagslys vi var helt fornøyde med under testen av kameraet på telefonen.


+ Rask skjermoppdatering

+ Stor skjerm

– Halvdårlig kamera

Conclusion

Moto g53 er ingen dårlig telefon, men du må akseptere at det er gjort noen kompromisser for å holde prisen nede.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Snapdragon 480+
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,5"
Skjermoppløsning
1600 x 720 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mål
16,27 x 7,47 x 0,82 cm
Vekt
183 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
50 MP
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 6: 735 single-core, 1726 Multi-core