Selfiekameraet er skyld i et hul øverst i skærmen.

Motorola Moto G71 5G

Du får mye telefon for pengene med Motorola Moto G71 5G. Inkluderer en flott skjerm og et bra kamera.

av Henrik Ræder Clausen #Telefon #Motorola
8.8

Motorola Moto G71 5G er en svært vellykket og ikke minst rimelig mobiltelefon. Til tross for den relativt lave prisen har den en fin skjerm, et stort batteri og et utmerket kamera. De nødvendige kompromissene er fornuftige, og lydentusiaster vil sette pris på en lydutgang med ­Dolby Atmos.

Til hverdagsbruk er mobiltelefonen bra. Skjermen er helt på høyde med langt dyrere modeller, og evnen til å dempe bakgrunnsstøy er glimrende. Lydkvaliteten er i det hele tatt god, men uten den levende åpenheten som preger de ­aller beste smarttelefonmodellene på markedet.

Telefonen kjører Android 11, som altså ikke er den nyeste versjonen. Motorola har ikke forandret vesentlig på Googles operativsystem, som presenterer seg med en rekke guider til de mange mulighetene Android tilbyr. Om det er hjelpsomt eller masende er en smakssak, men heldigvis er det enkelt å hoppe over guidene og komme i gang med å bruke telefonen.

Litt uvanlig sitter alle knappene på høyre side, og fingeravtrykkleseren er plassert midt på baksiden. Alle knappene fungerer pålitelig, og du får en tydelig følelse når de trykkes inn.

Hovedkameraet i mobiltelefonen er på hele 50 megapiksler, men skalerer bildene ned til mer overkommelige 12,5 megapiksler. Det minimerer støyen i bildene og gir et utmerket resultat. Det utnyttes også til digital zoom, selv om den kunstige skarpheten blir ganske synlig. Ved nærbilder skjer det et diskré bytte til et eget makro-kamera, som tar seg av opptak helt nær motivet.

Kompromiss med prosessorkraft

For å holde prisen nede er det nødvendig å gå på kompromiss med noen enkelte ting. Det mest markante er at prosessoren ikke er spesielt rask. Testen vår ga et resultat som bare var en tredjedel av Motorolas dyrere Edge-modell. Dette er altså ikke den riktige telefonen til å spille intense spill eller bruke komplekse apper.

Bland andre besparelser finner vi fraværet av trådløs lading, og det trådløse nettverket er bare wifi 5. Det har ingen nevneverdig betydning for verken hastighet eller rekkevidde, men det går litt ut over batteriet, spesielt hvis du bruker funksjonen for tilgangspunkt. Men ettersom telefonen har et batteri på hele 5 000 mAh – og for øvrig en glimrende strømøkonomi – er det ikke et vesentlig problem.

En funksjon som til gjengjeld er veldig bra, er lydutgangen. Den er i stand til å gi en meget god lydkvalitet og flott lydstyrke til selv de mest kresne hodetelefonene. Som en bonus får du Dolby Atmos, som gir ekstra romopplevelse i filmer og spill som benytter denne funksjonen.

Motorola Moto G71 leveres med en 33 W lader som på én time kan full-lade telefonen nesten helt. Du får også et beskyttende gummideksel som hindrer skader ved fall. Telefonen er dessuten vannavvisende, men ikke egentlig vanntett.


+ Flott skjerm

+ Stort batteri

+ Dolby Atmos-lyd

– Treg prosessor

Conclusion

Du får mye telefon for pengene med Motorola Moto G71 5G. Inkluderer en flott skjerm og et bra kamera.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 695 2.2 GHz
Minne (RAM)
6 Gt
Lagringsplass
128 Gt
Skjermstørrelse
6,4 tommer
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5000 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
5G / WiFi 5
Mål
7,4 x 0,85 x 16,1 cm
Vekt
179 g
Annet
Dolby Atmos
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 971