Bagsiden er i plastik og suger fingeraftryk til sig, men du kan også bare pakke den ind i det medfølgende silikonecover.

Motorola Moto G73

Moto G73 er en god Android-telefon med stor skjerm, og prisen gjør den bare enda mer attraktiv.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.3

Motorola har et bredt utvalg av telefoner til rimelige priser, og Moto G73 er ​​en av de bedre.

Telefonen er allerede kledd i et silikondeksel når du tar den ut av esken, så dette må du ta av før du kan sette inn SIM-kortet i det lille sporet på siden. Kun få minutter etter at dette er gjort er telefonen klar til bruk.

Hvis du velger å la silikondekselet være på når du bruker telefonen, kan det forårsake noen små problemer: Fingeravtrykkleseren sitter i av/på-knappen på siden av telefonen, og knappen skråner litt inn under telefonen, samtidig som silikondekselet gjør det litt vanskeligere å legge tommelen helt flatt på knappen. Dette gjorde at vi hadde problemer med å få fingeravtrykkleseren til å godkjenne fingeravtrykket vårt på første forsøk hver gang.

Vi synes faktisk at det er imponerende hvor god skjermen og telefonens generelle ytelse er i forhold til prisen. Du får en 6,5 tommer stor skjerm som kan oppdatere skjermen med 120 Hz, slik at alt ser flytende og flott ut. Det er 256 GB til å lagre apper, bilder og videoer på, og det er hele åtte gigabyte RAM. Vi hadde heller ingen problemer med å kjøre spill eller apper på G73.

Kameraet er et av stedene der det er spart. Det tar utmerkede bilder av godt belyste motiver, og vi hadde mye moro med å ta supernære bilder med makrofunksjonen. Vi kunne holde kameraet et par centimeter fra motivet og ta flotte bilder med påfallende mange detaljer.

Portrettene ble også gode med skarpt fokus på personen i bildet og en uskarp bakgrunn, slik at det viktigste ble ekstra skarpt. Det var bare bilder tatt i lite lys vi ikke var helt fornøyde med.

Motorolas egen app, «Moto», er et kjærkomment tillegg. Den ligger klar på startskjermen når mobiltelefonen slås på første gangen. Appen gjør det mye enklere både å forstå og endre innstillingene på telefonen. Her finner du både tips og snarveier til å tilpasse skjermen og telefonen etter dine behov.

Noe av det mer spesielle med G73 er Motorolas bevegelsesfunksjoner, der du for eksempel kan riste telefonen for å slå på kamerablitsen og bruke den som lommelykt. Det er ganske praktisk når du først har lært deg de mest brukte bevegelsene.


+ God, stor skjerm

+ Mye ram

– Tungvinn fingeravtrykkleser

Conclusion

Moto G73 er en god Android-telefon med stor skjerm, og prisen gjør den bare enda mer attraktiv.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Mediatek Dimensity 930
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,5"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
16,1 x 7,4 x 0,8 cm
Vekt
181 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
50 MP, 8 MP
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 910 single core, 2286 multi core