Rammen om skærmen er smal, så selfiekameraet er placeret i selve skærmen.

Motorola Moto g84

Moto g84 er et godt valg for deg som vil ha en smartmobil med mange funksjoner, men ikke vil betale mer enn du må.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.5

Moto g84 er en rimelig smarttelefon med funksjoner som for bare noen år siden ville vært utenkelige i denne prisklassen.

Den store skjermen er for eksempel av OLED-typen og viser levende, flotte farger og høy kontrast. I den nederste delen av skjermen er det skjult en fingeravtrykksleser. Den er riktignok ikke blant de raskeste vi har prøvd, men på billige mobiler er den som regel henvist til på/av-knappen på siden av telefonen.

Arbeidsminnet (ram) er på 12 gigabyte, og du får 256 gigabyte lagring til apper og filer. Det er på høyde med de dyre flaggskipmodellene. Blir det likevel for lite, kan du utvide kapasiteten med et microSD-kort.

Prosessoren er det tydeligste tegnet på at dette tross alt ikke er en supertelefon som koster flere ganger så mye. Den ble til tider overarbeidet under testen. Tydeligst var det når vi kjørte de krevende test-appene, men det var også merkbart i hverdags­situasjoner, for eksempel når vi zoomet inn og ut på et kart i Google Maps. Da oppsto en merkbar forsinkelse før Moto g84 utførte ordren.

Baksiden har en ru plastoverflate. Det virker kanskje ikke like eksklusivt som glass eller polert aluminium. Fordelen er at du får et bedre grep rundt mobilen enn du får med de fleste andre av dagens smarttelefoner.

Fulladet på en time

Samtalelyden er god, og som en sjeldenhet i våre dager, har den også et innebygd, 3,5 mm hodetelefonuttak som er plassert i underkant. Du behøver ikke å tenke på om du må kjøpe strømforsyning, for det følger med, og det er ikke lenger en selvfølge når man kjøper mobiltelefon. Strømforsyningen har dessuten en effekt på høyst respektable 33 watt, og det tok under en time å lade mobilen fra helt utladet til fulladet. Batteriet har stor kapasitet, og telefonen klarte i gjennomsnitt å holde det gående i to døgn ved blandet hverdagsbruk av kamera, internett og kart­tjenester.

Kameraet gir gans­ke respektable resultater i dagslys, og også natt­innstillingen gir forholdsvis gode bilder ved svak belysning. Bildestabiliseringen bidrar i høy grad til å motvirke urolige og uskarpe bilder, noe som ellers kan være et problem når lyset er svakt. Maksimal videooppløsning er Full HD, mens dyrere modeller som regel gir den samme Ultra HD-oppløsningen som støttes av de fleste nyere tv-skjermer.

Det kan høres ut som en bagatell, men Motorolas smarte snarvei til å bruke mobilen som lommelykt, er direkte avhengighetsskapende: Det er bare å riste to ganger på Moto g84 for å tenne fotolyset, og dermed fungerer mobilen som en høyst brukbar lommelykt. Funksjonen virker dess­uten når skjermen er slått av. Det er veldig praktisk, og her har konkurrentene noe å lære.


+ Flott skjerm

+ Rikelig med lagringsplass

– Litt treg prosessor

Conclusion

Moto g84 er et godt valg for deg som vil ha en smartmobil med mange funksjoner, men ikke vil betale mer enn du må.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,5"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mål
16 x 7,4 x 0,8 cm
Vekt
167 g
Kamera
50 MP, 8 MP ultra, 16 MP selfie
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 1824