Gullkontaktene nederst på baksiden er for tilkobling av moduler.

Motorola Moto Z Play

Motorola Moto Z Play kan utvides med nye funksjoner ved hjelp av moduler.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.3

Motorola Moto Z Play kan virke litt uferdig den første gangen man tar den ut av esken: Kameraet nærmest stritter ut fra baksiden, og det sitter en rekke med synlige metallkontakter i bunnen.

Årsaken er at telefonen er konstruert for å kobles sammen med små, smarte moduler, slik at den for eksempel kan brukes som miniprojektor til å se film eller en PowerPoint-presentasjon.

Vi testet telefonen uten ekstramoduler, men det finnes heldigvis et ekstra bakdeksel i esken, og det kan klikkes fast ved hjelp av magneter. Dermed er de stygge kontaktene skjult, og kanten av kameraet flukter med baksiden. Det ekstra bakdekslet gjør dessverre også telefonen en del tykkere, og det er allerede en temmelig stor smarttelefon.

Telefonen er ikke blant de raskeste. Det er spesielt merkbart når man kjører flere apper samtidig. Kameraet hever seg heller ikke over snittet. Det tar ok bilder, men de er ikke på noen måte på høyde med resultatene fra toppmodellene.

Prismessig hører Moto Z Play hjemme i mellomklassen, og det er godt samsvar mellom prisen og det du får for pengene. Likevel vil vi ikke anbefale telefonen med mindre du har behov for å utvide den med funksjonsmoduler. For oss er den ganske enkelt for stor og klumpete til hverdagsbruk.

Pris og forhandler:

www.prisjakt.no

+ Kan utvides med moduler
+ God skjerm
– Ikke særlig rask
– Stor og tung

 

Konklusjon

En fin telefon til prisen, men den er stor og tung.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Snapdragon 625, åttekjerners 2.0 GHz, Cortex-A53
Minne (RAM)
3 GB
Lagringsplass
32 GB
Skjermstørrelse
5,5 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 1920 piksler
Tilkoblinger
USB type-C
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapasitet
3510
Operativsystem
Android v. 6.0.1
Mål
15,6 x 7,6 x 0,7 cm
Vekt
165 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
16 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja