Z2 Play har kamera på for- og bakside, men ingen av dem er særlig overbevisende.

Motorola Moto Z2 Play

Motorolas Moto Z2 Play er en glimrende telefon til prisen, og du kan tilpasse den med mengder av ekstra deler.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Telefon #Motorola
7.7

Koster den virkelig ikke mer enn 4500 kroner? Det er noe av det første som slår en når man tar Motorola Moto Z2 Play ut av esken.

Utseendet med de stålgrå metallsidene og den slanke formen virker eksklusiv, og telefonen føles gedigen i hånden. Hvis man dømmer fra utseendet alene, ville man gjettet at den var vesentlig dyrere.

Inntrykket holder seg når man begynner å bruke telefonen. Det går som en lek å åpne den med fingeravtrykksleseren, som registrerer fingeravtrykk på et blunk. Det er lett å skrive på skjermen, og det er også lett både å høre og bli hørt når man ringer med telefonen.

Svak skjerm og stort batteri
Etter et par timer med Moto Z2 Play begynner likevel de første utfordringene å melde seg. Det gjelder spesielt skjermen og kameraet. Skjermen er ikke særlig lyssterk, og det kan være vanskelig å tyde skjermbildet når man er ute i solen.

Derimot trenger du både mye og godt lys for å ta bilder. De blir nemlig lett uskarpe under mindre gunstige lysforhold. Der er Moto Z2 Play vesentlig svakere enn konkurrentene.

Telefonen drives av en Snapdragon 626-prosessor som er mer enn rask nok til grunnleggende oppgaver. Derimot merker vi at den sliter litt med tyngre utfordringer, for eksempel enkelte spill.

Batteritiden er imidlertid svært god, og det er ikke noe problem å bruke telefonen flittig en hel dag, uten å gå tom for strøm. Som regel holdt den det faktisk gående i mer enn halvannen dag før vi måtte frem med laderen.

Skreddersy Moto Z2 Play
Telefonen er ganske god som den er, men du kan faktisk oppgradere den hvis du stiller større krav eller har lyst på for eksempel et bedre kamera.

Med Moto Z2 Play kan du nemlig kjøpe såkalte Mods, altså nye moduler som kobles til på baksiden. Du kan blant annet utvide med et større batteri, bedre kamera eller en modul for trådløs lading.

På papiret virker det som en smart løsning, men utvidelsene koster mellom 500 og 600 kroner, så oppgraderingen blir fort en dyr fornøyelse.

Forhandler og laveste pris finner du på
www.prisjakt.no

+ Rask fingeravtrykksleser
+ God samtalelyd
+ Lang batteritid
– Skjerm og kamera

Konklusjon

En fin mellomklassetelefon med god batteritid og høy ytelse.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 626
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
5,5 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 1920 piksler
Tilkoblinger
USB-C, 3.5 mm mini-jack
Batteritid
I gjennomsnitt 35 timer
Batterikapasitet
3000 mAh
Operativsystem
Android 7.1.1
Nettverk
802.11 a/b/g/n
Mål
15,6 x 7,6 x 0,6 cm
Vekt
0,145
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
12 MP (primær), 5 MP (sekundær)
Utskiftbart microSD-kort
Ja (opptil 2 TB)
Annet
Utskiftbare komponenter, hurtiglading
Benchmark (høyest er best)
68810