Motorola Moto Z3 er en stor telefon med en skjerm på hele seks tommer.

Motorola Moto Z3 Play

En stor mobiltelefon med ditto lagringsplass, stort batteri og unike utvidelsesmuligheter.

av #Telefon #Motorola
8.4

Ved første øyekast er det den sekst tommer store skjermen som imponerer mest på Moto Z3 Play. Den dekker hele fronten på telefonen, som er uten fysiske knapper. Fingeravtrykksleseren er elegant montert på siden av telefonen.

Det neste som slår en, er den flate baksiden med et sett kontakter som avslører en unik funksjon, nemlig muligheten for å koble til ekstramoduler. Med telefonen følger også en batteripakke som gir ekstra lang batteritid – og en totalvekt på over 220 gram. Det gjør Moto Z3 Play til en temmelig tung telefon.

De fleste spesifikasjonene ligger i toppsjiktet: Den har 4 GB ram og hele 64 GB internlagring, samt mulighet for bruk av ekstra SIM-kort eller et microSD-kort. Skjermen har høy oppløsning og imponerer både når det gjelder oppløsning og farger. Prosessoren er imidlertid en SnapDragon 636, og den er ikke blant de raskeste.

Operativsystemet er det litt eldre Android 8.1. Motorola har valgt å gjøre ganske få endringer av Android-systemet, og det er en god ting: Hvis man allerede er kjent med en Android-telefon, er det lett å bli vant til også denne modellen. Betjeningen går silkemykt, og det dukker opp små veivisere for å hjelpe deg i gang.

Ladingen går svært raskt, og med batteripakken montert, er batteritiden usedvanlig god. Låseskjermen har en god og tydelig indikator som viser gjenværende batteristrøm.

Ytelsen ligger derimot midt på treet, så telefonen er mindre egnet til krevende apper. De aller fleste appene fungerer likevel fint.

En telefon som kan utvides

Det helt spesielle ved denne telefonen er muligheten for utvidelser. For øyeblikket finnes det 15 forskjellige moduler, blant annet et bedre kamera eller høyttaler, og til og med en projektor. Når man kobler til en modul, får man hjelp av en veiviser med oppsett og tilhørende apper. Det er smart, men billig er det ikke.

Hvis du regner med å bruke noen av utvidelsene, er Moto Z3 Play et glimrende valg. Hvis ikke finnes det gode alternativer til konkurransedyktige priser.

 

+ Kan utvides

+ Stor skjerm

+ Rikelig med lagringsplass

+ Lang batteritid

– Moderat ytelse

 

Moto Z3 Play fås kjøpt her:

www.prisjakt.no

Konklusjon

En stor og velfungerende telefon med høy skjermoppløsning og lang batteritid, samt en helt unik mulighet for å koble til ekstrautstyr.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 636 1,8 GHz
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
6 tommer
Skjermoppløsning
2160 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
3000 mAh + 2220 mAh
Operativsystem
Android 8.1
Nettverk
802.11ac
Mål
156.5 x 76.5 x 6,7 mm (h x b x d)
Vekt
228 gram (med batteripakke)
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
12 MB + 8 MP
Utskiftbart microSD-kort
Ja, eller ekstra SIM-kort
Annet
Ekstramoduler fås som tilbehør
Benchmark (høyest er best)
105316