Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men Razr 2022 kan klappes sammen på midten.

Motorola Razr 2022

Razr 2022 viser at det faktisk er mulig å lage en god sammenleggbar smarttelefon.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.1

Motorolas Razr 2022 kan, i likhet med de tidligere telefonene med Razr-navnet, brettes sammen på midten. Dette fungerer bedre enn noen gang, og den lukkede telefonen ligger
bedre i bukselomma enn en vanlig smarttelefon.

Det sitter et bredt hengsel midt på telefonen, og hele lukkemekanismen føles betryggende solid. I utbrettet tilstand er det vanskelig å se på skjermen at den faktisk kan bøyes på midten, men hvis du lar fingeren gli nedover skjermen, kan du lett merke skjøten midt på. 

Det kommer også en svak, men litt urovekkende klikkelyd når fingeren glir over midten av telefonen, så den er ikke helt perfekt.

Når telefonen er sammenbrettet, kan du bruke den ekstra skjermen på baksiden til f.eks. å lese meldinger eller raskt se hva klokka er. Den vanlige daglige betjeningen av telefonen er som på andre smarttelefoner i denne prisklassen. Alt går problemfritt, og det er ingen nøling i verken apper eller operativsystem når du bruker telefonen.

Kameraet er ikke den største hovedattraksjonen i Razr 2022, men det tar utmerkede bilder. Vi likte selfie-kameraet spesielt godt i sammenbrettet modus. Her er bildekvaliteten bedre enn på de fleste andre telefoner. Det er skjermen på baksiden som gjør det mulig å bruke hoved-kameraet til selfier.

Fingeravtrykkleseren er lagret i av/på-knappen, som er plassert ganske langt oppe på siden av telefonen. Du må ha en stor hånd eller endre grepet på telefonen for å nå knappen. Til gjengjeld oppfatter den fingeravtrykket ditt så raskt at det bare føles som om du trykker på knappen.

Det ligger en lader i esken, noe som ikke lenger er en selvfølge i dag. Den lader telefonen på en times tid, og deretter kan telefonen vanligvis holde det gående i cirka et døgn med vanlig bruk.


+ Sammenbrettingen fungerer godt

+ Ekstra skjerm på baksiden

– Vanskelig å nå fingeravtrykkleseren

Conclusion

Razr 2022 viser at det faktisk er mulig å lage en god sammenleggbar smarttelefon.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,7" + 2,7"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels + 800 x 573 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
3.500 mAh
Operativsystem
Android 12
Nettverk
Wi-Fi 6E
Mål
16,7 x 7,98 x 0,76 cm
Vekt
200 g
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 1310 single core, 4203 Multi-Core, 6360 OpenCL