Den lille skærm på ydersiden er berøringsfølsom, så du kan betjene telefonen, når den er klappet sammen.

Motorola Razr 40

Razr 40 kan klappes sammen på midten ved hjelp av et kraftig hengsel, men bretten er synlig på skjermen.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.1

Razr 40 er en velbygd mobiltelefon med stor og sammenleggbar skjerm.

Det kan se ut til at Motorola har gjenbrukt teknologien fra en tidligere generasjon av klapptelefoner. Vi har nemlig sett bedre versjoner av mekanismen som bøyer skjermen, både i selskapets egne modeller og hos konkurrenter som OnePlus Open, som vi testet for ikke lenge siden. Bretten i skjermen på Razr 40 er ikke synlig så lenge du ser vinkelrett på skjermen, men vipper du den noen få grader opp eller ned, ses bretten tydelig som en mørk skygge.

I utbrettet tilstand virker modellen like godt som flere av Motorolas beste. Skjermen har høy kontrast og høy maksimal lysstyrke. Under skallet finner vi en kraftfull prosessor og rikelig med både ram og lagringskapasitet til filer og apper.

Smart bakside

Det er på baksiden at Razr 40 viser hvorfor denne klapptelefonen er verdt prisen: Hengselet som gjør at telefonen kan klappes sammen, er gedigent, og det er elegant integrert i de to halv­delene. Motstanden er akkurat passe når du åpner mobilen, slik at du ikke åpner den ved et uhell. Det er likevel lett å åpne den med én hånd ved å klemme inn en tommel og gjøre et raskt rykk med håndleddet. Under den manøveren satte vi også pris på at baksiden er kledd med et gripevennlig, gummi­lignende materiale som gir et betryggende godt tak rundt den ikke helt billige telefonen.

Øverst på baksiden sitter det et kamera som gir færre muligheter til å eksperimentere med fotograferingen enn man har med andre modeller i denne prisklassen. I tillegg til hovedkameraet finner vi bare en supplerende vidvinkellinse.

Det er for øvrig lett å ta bilder mens telefonen er klappet sammen. Kameraet aktiveres ved å riste telefonen et par ganger, og du kan ta bilder ved bare å løfte en hånd mens du selv er i bildet. Ved siden av kameramodulen sitter en skjerm du kan benytte til å betjene telefonen uten å åpne den. På den kan du blant annet lese meldinger, se værvarselet og få oversikt over kalenderavtaler. Skjermen er ikke like stor som i mange lignende telefoner, men det er i det minste positivt at du slipper å åpne mobilen for hver minste lille ting.

Prisen er høy, men Razr 40 er faktisk en av de billigere klapptelefonene akkurat nå, og ytelsen er nesten på høyde med vanlige smartmobiler i samme prisklasse. Vi krysser likevel fingrene for at sammenleggbare skjermer med tid og stunder også finner veien til billigere modeller, slik at de blir et reelt alternativ for flere når tiden er inne for å kjøpe ny mobil.


+ Solid hengsel

+ God ytelse

– Bretten i skjermen er synlig

Conclusion

Razr 40 kan klappes sammen på midten ved hjelp av et kraftig hengsel, men bretten er synlig på skjermen.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Qualcomm SM7450-AB Snapdragon 7 Gen 1
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,9"
Skjermoppløsning
2640 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4.200 mAh
Operativsystem
Android 14
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
17,1 x 7,4 x 0,74 cm
Vekt
189 g
Kamera
64 MP
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 2894