I udklappet tilstand ligner telefonen en hver anden smartphone.

Motorola Razr 5G

Razr 5G er en elegant kombinasjon av ny teknologi og retrodesign, men du må betale en høy pris for den bøyelige skjermen.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.8

I en tid da telefonene etter hvert er blitt så store at de nesten ikke får plass i lommene lenger, er det fint med en minitelefon som Motorola Razr 5G. Den går mot strømmen – den kan klappes sammen og er så liten at den nesten kan oppbevares i en lukket hånd.

Når Motorola Razr 5G er brettet sammen, ser den ut som en sammenklappet telefon av den typen som var populær for nesten 20 år siden. Hjørnene er avrundede og den nederste kanten er buet, slik at det er enkelt å få telefonen ned i lommen. Dessverre er det ikke så lett å åpne telefonen med bare én hånd. Det mangler en åpning på siden som du kan sette tommelen i for å vippe opp den øverste delen, og derfor var vi nødt til å holde Razr 5G med den ene hånden og åpne den med den andre.

Det er en skjerm på utsiden der du kan lese meldinger og kalenderavtaler eller se hva klokken er. Du kan også svare på meldinger og bruke Google Assistent når telefonen er lukket, så ofte trenger du ikke å åpne den.

Når du åpner Razr 5G, ser den nesten ut som en helt vanlig smarttelefon fra 2021. Men når du lar fingeren gli nedover skjermen kan du kjenne små ujevnheter i skjøten, ettersom overflaten på skjermen ikke er helt jevn. Bortsett fra det fungerer telefonen som en hvilken som helst annen smarttelefon.

Skjermen er 6,2 tommer stor og gir et flott og godt opplyst bilde. Det er ganske tydelig at du betaler en høy ekstrapris for den bøyelige skjermteknologien, for prisen på Razr 5G er ganske høy i forhold til ytelsen.

Telefonens datatilkobling bruker den nye 5G-teknologien. Vi målte litt i underkant av 100 Mbit/s, og det er ikke mye raskere enn med en 4G-tilkobling. Det kan vi imidlertid ikke klandre telefonen for. Det er nemlig på nivå med hva vi hittil har opplevd med 5G-telefoner i nærområdet vårt.

Batteriet holder telefonen i gang i ca. et døgn på en gjennomsnittlig dag med lite bruk av kamera, GPS-navigasjon og Internett, men da vi anstrengte oss for å bruke den ytre skjermen så mye som mulig, hadde vi over 30 prosent igjen på batteriet etter ett døgns bruk. En liten og smart telefon med en flott skjerm.


+ Kan klappes sammen

+ Ekstra skjerm

– Dyr

– Vanskelig å åpne med én hånd

Konklusjon

Razr 5G er en elegant kombinasjon av ny teknologi og retrodesign, men du må betale en høy pris for den bøyelige skjermen.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 765G
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,2 tommer og 2,7 tommer
Skjermoppløsning
876 x 2142 pixels og 600 x 800 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapasitet
2800 mAh
Operativsystem
Android 10
Nettverk
5G, Wi-Fi 6
Mål
16,9 x 7,26 x 0,79 cm
Vekt
192 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
48 MP, 20 MP selfiekamera
Utskiftbart microSD-kort
Nei