Den røde knap på siden kan bruges som genvej til dine apps.

Motorola ThinkPhone

ThinkPhone er en rask smarttelefon med en smart hurtigtast – og du kan trygt miste den i gulvet.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.8

Motorola ThinkPhone er en robust smarttelefon med noen smarte funksjoner. Du kan for eksempel bruke den sammen med Motorolas spesielle Windows-program kalt «Ready for». Det får ThinkPhone til å fungere sammen med en Windows-datamaskin. Når telefonen og pc-en er på samme nettverk, kan du for eksempel enkelt speile telefonskjermen til pc-en eller åpne filer fra telefonen i Windows. Vi måtte bare bruke ThinkPhone til å skanne en QR-kode på dataskjermen for å koble til. Vi lyktes imidlertid ikke med å få telefonen til å fungere som nettkamera for pc-en, og vi støtte også på et par andre problemer. Funksjonene vil trolig fungere bedre med Lenovos ThinkPad-datamaskiner, som Motorola selv bruker som eksempel for å presentere «Ready for». ThinkPhone minner faktisk også mye om morselskapet Lenovos bærbare ThinkPad-pc-er med sort design og røde detaljer.

På ThinkPhone finner du nettopp en rød snarveisknapp på siden. Du kan for eksempel bruke knappen til å åpne apper med ett trykk. Du kan selv styre knappens funksjoner i telefonens innstillinger. Snarveisknappen er en god idé, men holder du telefonen i høyre hånd er det ganske vanskelig å nå knappen, som er plassert høyt oppe til venstre på telefonen.

Telefonen starter raskt opp. Den er ikke helt på høyde med de raskeste telefonene vi har testet, men fortsatt rask nok til å kjøre alle apper uten forsinkelser. OLED-skjermens høye oppdateringsfrekvens bidrar til å understreke inntrykket av hastighet. 144 Hz-oppdateringene gjør at alt ser bra og flytende ut når det skjer mye på skjermen.

Vi kunne ikke dy oss for å teste telefonens påståtte robusthet, så vi «mistet» den tre ganger fra vanlig telefonbetjeningshøyde. Den traff et linoleumsgulv med henholdsvis kant, forside og bakside først, men det var ingen synlige skader og alt fungerte som det skulle da vi brukte telefonen igjen. Til tross for robustheten er telefonen likevel slank og elegant, og den gummiaktige baksiden gjør det lite sannsynlig at du faktisk mister telefonen.


+ Svært robust

+ Flott skjerm

– Samspillet med pc-en er ikke optimalt

Conclusion

ThinkPhone er en rask smarttelefon med en smart hurtigtast – og du
kan trygt miste den i gulvet.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Processor
Snapdragon 8+ Gen 1
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,6"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 6E
Mål
15,88 x 7,44 x 0,83 cm
Vekt
189 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
50 MP, 13 MP, 2 MP, 32 MP
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 6: 1769 single core, 4593 multi core, 4906 OpenCL