Nokia 3310 (2017)

Den reinkarnerte Nokia 3310 vekker minner, men skuffer på avgjørende punkter

av #Telefon #Nokia
7.2

Jeg har spilt mye Snake i min tid – altfor mye faktisk. Resten av verden kunne trygt seile sin egen sjø mens jeg satt og spilte meg gjennom de forskjellige nivåene. Derfor var det med en viss skrekkblandet fryd at jeg mottok 2017-versjonen av den klassiske Nokia 3310 til test.

Den redesignede klassikeren er en flott sak. Den er slankere, lettere og ligger bedre i hånden enn den gamle, takket være en mer avrundet design. Det positive førsteinntrykket falt imidlertid i grus så snart den første praktiske utfordringen skulle løses, nemlig å åpne baksiden av telefonen for å sette i SIM-kort og batteri. Det skulle visstnok la seg gjøre ved hjelp av neglene, men verken testredaktøren eller undertegnede fikk det til – selv om ingen av oss biter negler. Dermed måtte vi bruke verktøy, og det etterlot stygge merker på telefonen. Etter en ukes bruk skulle det vise seg at baksiden av telefonen er produsert i et svært mykt plastmateriale som ripes opp for et godt ord.

Lever nesten opp til forventningene
Med batteri og SIM-kort trygt på plass, var telefonen en utmerket følgesvenn. Batteriet holdt i cirka en uke, som produsenten lover, og det er omtrent så lang tid det tar å gjennomføre de ni nivåene i det nye Snake-spillet, som lever noenlunde opp til forgjengeren.

Telefonen kan det samme som forgjengeren og har også en halvgod fargeskjerm, en haltende nettilkobling og et kamera som er så elendig at man klarer seg bedre uten.

Det er nok de færreste som vil ha glede av å bruke den nye Nokia 3310 som primærtelefon, men med en pris på rundt 550 kroner og den lange batteritiden, fungerer den fint som reservetelefon hvis smarttelefonen går tom for strøm når du er på festival eller ute og reiser. Bare pass på at du ikke drar til et av de etter hvert ganske mange landene der det ikke lenger finnes noe 2G-nettverk. Det må nemlig være tilgjengelig hvis du skal bruke Nokia-telefonen.
 

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

 

+ Vekker gode minner

+ Lang batteritid og Snake!

– Kun kompatibelt med det gamle 2G-nettverket

– Elendig kamera

Konklusjon

Reinkarnasjonen av den legendariske Nokia 3310 kan omtrent det samme som forgjengeren, på godt og vondt. Det gjør den uegnet som primærtelefon for de fleste, men til denne prisen fungerer den fint som reservetelefon – selv om den ikke virker i store deler av verden.

Spesifikasjoner

Merke
Nokia
Lagringsplass
16 MB. Kan utvides til 32GB med SD-kort
Skjermstørrelse
2,4 tommer
Skjermoppløsning
240 x 320 piksler
Tilkoblinger
Bluetooth, USB, mini-jack
Batteritid
Opptil 744 timers hvile eller 22 timers tale
Batterikapasitet
1200 mAh
Operativsystem
Nokia Series 30+
Nettverk
2G (GSM)
Mål
11,5 x 5 x 1,3 centimeter
Vekt
80 gram
Fingeravtrykksleser
Nei
Kamera
2 megapiksler med LED-blits
Utskiftbart microSD-kort
Ja – opptil 32 GB
Annet
Snake!