Den store røde klap på bagsiden kan skydes ned, så du kan tage hovedtelefonerne ud.

Nokia 5710 XpressAudio

Telefonen for radioelskeren som synes at smarttelefoner er noe moderne tull.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
6.9

5710 XpressAudio fungerer på mange måter som en 20 år gammel telefon, men den har også et par forfriskende overraskelser som noen kanskje vil sette pris på.

Det mest markante med telefonen er en stor rød klaff på baksiden. Når du skyver den ned, kan du ta et sett med ørepropper ut av telefonen slik at du kan høre på musikk uten å forstyrre andre. De er veldig langt fra å være de beste øreproppene vi har prøvd, men det er en veldig praktisk løsning hvis du ofte bare vil høre på en podkast eller et radioprogram.

Ja, vi skrev virkelig radioprogram. Nokia-telefonen har nemlig en innebygd FM-radio, så du kan søke blant de lokale stasjonene for å finne noe du vil høre på.

De klassiske Nokia-fordelene er bevart i 5710: Det er god og klar lyd under telefonsamtaler, og batteriet holder på strømmen uten problemer i mange dager. 

Kameraet i telefonen er på nivå med noe fra like etter årtusenskiftet. Bildekvaliteten inviterer ikke til å bruke kameraet til for eksempel  å ta feriebilder. Det kan til nød brukes hvis du skal ta et bilde av et eller annet du vil huske til senere.
Mobiltelefonen har ingen berøringsskjerm, så alt foregår ved hjelp av knapper, som i gode gamle dager. Det er egentlig en god variasjon i forhold til bare å bruke en skjerm, for du kan betjene knappene uten å måtte se på dem samtidig.

Du må nøye deg med Nokias egne apper på telefonen, men de klarer faktisk mange praktiske oppgaver. Det er f.eks. alarm, kalkulator, lydopptaker, lommelykt og selvfølgelig også en utgave av spillet Snake, som Nokias telefoner var kjent for da selskapet var kongen av mobiltelefoner.


+ Lang batteritid

+ Innebygde ørepropper

– Elendig kamera

Conclusion

Telefonen for radioelskeren som synes at smarttelefoner er noe moderne tull.

Spesifikasjoner

Merke
Nokia
Processor
Cortex A7, 1 GHz
Minne (RAM)
48 MB
Lagringsplass
128 MB
Skjermstørrelse
2,4"
Skjermoppløsning
240 x 320 pixels
Tilkoblinger
Micro-USB
Batterikapasitet
1450 mAh
Nettverk
Bluetooth 5.0
Mål
13,9 x 5,8 x 1,6 cm
Vekt
129 g
Kamera
0,3 MP